Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο FDA κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Αναξιόπιστες οι εκτιμήσεις της Pfizer για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στα παιδιά

Ο FDA κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Αναξιόπιστες οι εκτιμήσεις της Pfizer για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στα παιδιά
Μη αξιόπιστες οι εκτιμήσεις της Pfizer για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στα παιδιά
Σχετικά Άρθρα

Οι εκτιμήσεις αποτελεσματικότητας που έχει προσφέρει η Pfizer για το εμβόλιο Covid για μικρά παιδιά απορρίπτονται ως αναξιόπιστες και ενώ το σκεύασμα ετοιμάζεται να χορηγηθεί σε εκατομμύρια παιδιά και μωρά…
Μια κλινική δοκιμή της Pfizer για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών προσδιόρισε την αποτελεσματικότητα στο 80,3% συνολικά — 82,3% για παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών και 75,5% για παιδιά 6 μηνών έως 2 ετών.
Ωστόσο, αυτές οι εκτιμήσεις κρίθηκαν «μη αξιόπιστες λόγω του μικρού αριθμού περιπτώσεων Covid που εμφανίστηκαν σε συμμετέχοντες στη μελέτη», ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.
Οι εκτιμήσεις βασίστηκαν σε μόλις 10 περιπτώσεις Covid - επτά μεταξύ παιδιών που έλαβαν εικονικό φάρμακο και τρία μεταξύ αυτών στα οποία χορηγήθηκε το εμβόλιο.
Όλα συνέβησαν μετά τις 7 Φεβρουαρίου 2022.

Ελάχιστα κρούσματα

Ωστόσο, παρουσιάστηκαν ως απόδειξη ότι το εμβόλιο πρέπει να χορηγείται σε παιδιά σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια συναντήσεων με συμβουλευτικές ομάδες εμβολίων για τον FDA και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) το δεύτερο δεκαήμερο Ιουνίου 2022.
«Παρατηρήθηκε υψηλή αποτελεσματικότητα κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής», είπε ο Δρ. William Gruber, πρώτος αντιπρόεδρος για την κλινική έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων της Pfizer, στους συμμετέχοντες σε μια συνάντηση την Παρασκευή (17/6).

«Δραματικά διαφορετική η αποτελεσματικότητα»

Ο χαμηλός αριθμός των κρουσμάτων είχε ως αποτέλεσμα μεγάλα διαστήματα εμπιστοσύνης, τα οποία δείχνουν πόσο σίγουρος μπορεί να είναι κάποιος για τους αριθμούς.
Η ισχυριζόμενη αποτελεσματικότητα είναι «ένα στατιστικό στοιχείο χωρίς νόημα», είπε ο Δρ Harvey Risch, καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Yale, στους The Epoch Times.
Μία αξιωματούχος των CDC αναγνώρισε κατά τη διάρκεια μιας από τις συναντήσεις ότι η αποτελεσματικότητα θα μπορούσε να καταλήξει να είναι δραματικά διαφορετική από τους αριθμούς που προωθεί η Pfizer.
«Θα ήλπιζα πραγματικά στις επικοινωνίες μας να μην χρησιμοποιήσουμε αυτό το 80% αποτελεσματικότητα.
Δεν έχω ιδέα ποιος θα είναι αυτός ο αριθμός στην πραγματικότητα», είπε η γιατρός Amanda Cohn.
«Τριάντα ημέρες μετά τον εμβολιασμό, αυτό θα μπορούσε να πέσει πολύ γρήγορα και θέλουμε απλώς να το παρακολουθούμε στενά», πρόσθεσε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης