Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατώτεροι των περιστάσεων οι ηγέτες του G7 - Χλεύασαν τον Putin για φωτογραφία του... 2009 - Ο διάλογος

Κατώτεροι των περιστάσεων οι ηγέτες του G7 - Χλεύασαν τον Putin για φωτογραφία του... 2009 - Ο διάλογος
Οι ηγέτες που συμμετείχαν στη Σύνοδο του G7 σχολίασαν τη γνωστή φωτογραφία από το μακρινό 2009 όπου φαινόταν να ιππεύει γυμνόστηθος
Σχετικά Άρθρα

Με… χιούμορ επέλεξαν οι ηγέτες που συμμετείχαν στη Σύνοδο του G7, να αντιμετωπίσουν τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin. Το γεγονός, ωστόσο, ότι οι ηγέτες επέλεξαν να… χλευάσουν τον Ρώσο πρόεδρο για τις εμφανίσεις του, τη στιγμή που οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν γυρίσει μπούμερανγκ στην ΕΕ, προκαλεί έντονο... ενδιαφέρον.
Ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με επισιτιστική κρίση στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία αλλά και των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Το κόστος της ενέργειας έχει εκτοξευθεί στα ύψη, ενώ η Ρωσία έχει κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Γερμανία. Και παρ' όλα αυτά, η εικόνα που παρουσίασαν οι ηγέτες του G7 κάθε άλλο παρά αρμόζει στην κρισιμότητα της κατάστασης. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσουν τον Ρώσο πρόεδρο, οι ηγέτες εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και σχολίασαν τη γνωστή φωτογραφία από το μακρινό 2009 όπου φαινόταν να ιππεύει γυμνόστηθος.

Ο χλευασμός του G7 για τον Putin

Την αρχή έκανε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Boris Johnson, ο οποίος, με το που κάθισε στη θέση του, χαμογελώντας, έθεσε το εξής δίλημμα, δίνοντας και τον... ρυθμό στον χορό των σχολίων που ακολούθησαν: "Τα σακάκια τα κρατάμε; Ή τα βγάζουμε; Μπορούμε να γδυθούμε;".
Αμέσως οι υπόλοιποι ηγέτες -από Βρετανία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση- έπιασαν το νόημα, ενώ κάποιοι εξ αυτών έδωσαν και συνέχεια.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, πρότεινε να περιμένουν την επίσημη φωτογραφία προτού γδυθούν, ενώ ο Johnson πρόσθεσε πως "πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε πιο σκληροί από τον Putin".
"Ιππασία με γυμνό στήθος", αποκρίθηκε ο Trudeau, με την Ursula von der Leyen να παίρνει τη σκυτάλη συμφωνώντας: "Ω ναι", είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόσθεσε "Η ιππασία είναι η καλύτερη!".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης