Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ισχυρή αντίδραση για τα ΕΛΠΕ μετά από 4 πτωτικές – Οι λόγοι της ανόδου

tags :
Ισχυρή αντίδραση για τα ΕΛΠΕ μετά από 4 πτωτικές – Οι λόγοι της ανόδου
Ο κλάδος διύλισης βλέπει τους τελευταίους μήνες τα περιθώρια να έχουν σκαρφαλώσει σε υψηλά επίπεδα, αλλά και τη ζήτηση στη χώρα να έχει ανακάμψει, λόγω και της πορείας του τουρισμού και οι επενδυτές περιμένουν καλά αποτελέσματα εξαμήνου
Σχετικά Άρθρα

Μετά από 4 πτωτικές συνεδριάσεις η μετοχή των ΕΛΠΕ καταγράφει σήμερα ισχυρή αντίδραση, βοηθώντας την αγορά να ανακάμψει.
Το τελευταίο διάστημα η μετοχή έχει διολισθήσει χαμηλότερα.
Είναι ενδεικτικό πως στις προηγούμενος 8 συνεδριάσεις είχε μόλις μία ανοδική και από τα 6,40 ευρώ είχε υποχωρήσει στα 5,89 ευρώ.
Σήμερα ανακάμπτει δυναμικά και ενισχύεται κατά 7,64% με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής να σβήσει σχεδόν όλη την πτώση του προηγούμενου διαστήματος και τώρα να είναι στα 6,34 ευρώ.
Ο όγκος των συναλλαγών είναι πάντως περιορισμένος και μόλις που ξεπερνά τις 120 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση ανέρχεται στα 1,94 δισ. ευρώ.
Ο κλάδος διύλισης βλέπει τους τελευταίους μήνες τα περιθώρια να έχουν σκαρφαλώσει σε υψηλά επίπεδα, αλλά και τη ζήτηση στη χώρα να έχει ανακάμψει, λόγω και της πορείας του τουρισμού και οι επενδυτές περιμένουν καλά αποτελέσματα εξαμήνου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΒΝ το προηγούμενο διάστημα ο εφοπλιστής Δημήτρης Μελισσανίδης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσει από την οικογένεια Λάτση το 47,1% των ΕΛΠΕ με τίμημα που παρέπεμπε σε αποτίμηση 2,12 δισ. ευρώ.
Η πρόταση ωστόσο δεν κρίθηκε συμφέρουσα.
Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν φήμες πως θα μπορούσε ομάδα εφοπλιστών να προσεγγίσει τον όμιλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης