Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση λόγω Nord Stream – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση λόγω Nord Stream – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι χθεσινές πληροφορίες για την επανεκκίνηση του Nord Stream ώθησαν τις αγορές του εξωτερικού σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά η δική μας αγορά έμεινε πίσω. Έχει σήμερα την ευκαιρία να καλύψει το χαμένο έδαφος και φαίνεται στο ξεκίνημα τουλάχιστον να την αρπάζει. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν ήπια ανοδικά. Ο DAX έχει περάσει πάνω από τις 13.300 μονάδες. Διαγραμματικά έχει κρατήσει σημαντικά σημεία στήριξης κοντά στις 12.500 μονάδες.

Παρά τις ανησυχίες των επενδυτών για την ανάπτυξη, την πορεία του πληθωρισμού, την ενεργειακή κρίση, τον πόλεμο και άλλα, έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται καλές αποτιμήσεις στο χρηματιστήριο. Δεν γίνεται να υπάρχουν για παράδειγμα εισηγμένες με αποτίμηση μικρότερη από τα μετρητά. Έχουμε εισηγμένες με αμυντικά χαρακτηριστικά, εισηγμένες που δεν έχουν επηρεαστεί οι δραστηριότητές τους, αλλά και φυσικά εισηγμένες που επηρεάζονται σημαντικά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές.

Τρέχουν δύο αυξήσεις κεφαλαίου (Intralot, Alpha Trust Ανδρομέδα) και μένει να δούμε πως θα πάνε, ενώ σήμερα ξεκινάει η δημόσια εγγραφή και του δεύτερου εταιρικού ομολόγου της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μετά το κλείσιμο η Lamda θα δημοσιεύσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Γρήγορα πήγε στις 815 μονάδες περίπου με άνοδο άνω του 1% και τζίρο θα λέγαμε κάπως καλύτερο από τις προηγούμενες μέρες. Δηλαδή δε μας πήρε 10-15 λεπτά για να πιάσουμε το 1 εκατ. ευρώ, αλλά μόλις 3 λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αύριο έχει γενική συνέλευση η Eurobank και στις 22 Ιουλίου η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς. Όλες με δυνατότητα τηλεδιάσκεψης. Θεωρούμε πως πρέπει να υπάρχει δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης αφού οι μέτοχοι δεν προέρχονται μόνο από την Αθήνα. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει και πρέπει να δίνουν τη δυνατότητα, όλες οι εισηγμένες για εξ αποστάσεων παρακολούθηση.

Στο ξεκίνημα ξεχωρίζει η Εθνική Τράπεζα με άνοδο άνω του 3% και βγάζει εξίσου καλή αντίδραση η Alpha Bank με άνοδο επίσηςπάνω από 3%, ενώ η Πειραιώς έχει άνοδο κοντά στο 3% και μικρότερη η Eurobank που όμως στο χθεσινό κλείσιμο πήγε στο υψηλό ημέρας.

ΔΕΗ: Κοντά στο 3% με το άνοιγμα η μετοχή και στα 5,25 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δυνατή αντίδραση και από εδώ.

LAMDA: Είχε αναβάλει τη δημοσίευση πρώτου τριμήνου, για την έκδοση του ομολογιακού δανείου και σήμερα θα γίνει αυτή η ενημέρωση, ενώ αύριο θα ενημερωθούν πιο αναλυτικά από τη διοίκηση οι αναλυτές.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Δεν υπάρχει πτωτική από την υψηλή κεφαλαιοποίηση στο ξεκίνημα και το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει κατευθύνεται στη συγκεκριμένη κατηγορία.

DIMAND: 200 χιλ. τεμάχια εντολή αγοράς στα 15 ευρώ και 100 χιλ. τεμάχια στα 14,90 ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Συνεχίζονται οι αγορές από τους βασικούς μετόχους χωρίς να έχουν καταφέρει να οδηγήσουν υψηλότερα τη μετοχή, αλλά δεν την αφήνουν να πάει και χαμηλότερα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Χθες οι πωλητές ή όποιοι τη θέλουν κάτω με περίεργο τρόπο τα κατάφεραν. Σήμερα προσπαθεί να βγάλει αντίδραση, αλλά πλέον εδώ θέλουμε να δούμε ισχυρή ανοδική κίνηση προς τα 4 ευρώ. Να κοπούν δηλαδή οι κινήσεις υποτιμητικής κερδοσκοπίας.

ATTICA BANK: Στο -4,19%.

ATTICA GROUP: Έδωσε μέρος των μετοχών της η Πειραιώς και μένει να δούμε τι μπορεί να σημαίνει αυτή η κίνηση. Στα 0,8580 ευρώ με ελάχιστο όγκο.

UNIBIOS: Η WATERA HELLAS υπέγραψε τρείς ακόμη συμβάσεις για συστήματα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού με σκοπό την παραγωγή πόσιμου νερού.
Μία με την ΔΕΥΑ Θήρας για παραγωγή 102 m3/hr (2400 m3/ημέρα), μία με την ΔΕΥΑ Χίου για παραγωγή 96 m3/hr ( 2300 m3/ημέρα) και μια με την ΔΕΥΑ ΣΥΡΟΥ για παραγωγή 28,5 m3/hr (680 m3/ημέρα). Τα συστήματα αυτά αναμένεται να έχουν παραδοθεί σε λειτουργία έως το τέλος του 2022.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης