Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με απώλειες άνω του 2%

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με απώλειες άνω του 2%
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με μεγάλες απώλειες το άνοιγμα των ελληνικών μετοχών. Οι ξένες αγορές έχουν βυθιστεί μετά τις δηλώσεις Πάουελ ο οποίος ουσιαστικά είπε πως θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια μέχρι να πέσει ο πληθωρισμός. Με μεγάλες απώλειες το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, ακολουθεί στο -2,5% ο γενικός δείκτης. Βαριές απώλειες για τράπεζες. Η πορεία των ξένων θα καθορίσει την πορεία μας.

Έχουμε μεγάλη άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων. Το ελληνικό είναι πάνω από το 4%, αλλά και στα άλλα κράτη έχουμε σημαντική επιδείνωση. Πέφτει ο χρυσός, πέφτουν τα κρυπτονομίσματα, ενισχύεται λίγο το πετρέλαιο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο -4,12% με την Πειραιώς να έχει τη μεγαλύτερη πτώση άνω του 5%, αλλά να ακολουθεί από κοντά η ΑΛΦΑ και η Εθνική. Λίγο μικρότερη η πτώση στη Eurobank.

ΑΔΜΗΕ: Διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα και γι΄αυτό οι απώλειες που γράφει είναι λίγο μεγαλύτερες και πάνω από 4%. Στα 1,8360 ευρώ η τιμή της μετοχής.

ΟΠΑΠ: Ισχυρά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο ανακοίνωσε πριν από λίγο. Η διοίκηση ανακοίνωσε προμέρισμα 0,30 ευρώ ανά μετοχή, με τους αναλυτές να περιμένουν 0,20 ευρώ ανά μετοχή και έχει δικαίωμα επανεπένδυσης. Ισχυρή η ταμειακή θέση με καθαρό δανεισμό 26,3 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο στα 79 εκατ. ευρώ και στο εξάμηνο στα 167,4 εκατ. ευρώ. Οριακή η υποχώρηση της μετοχής, καθώς επηρεάζεται από το γενικότερο κλίμα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ούτε αυτή γλιτώνει την πτώση. Στο -3,34%

ΔΕΗ: Στο -3,19% και στα 5,4550 ευρώ. Στις 6 Σεπτεμβρίου δημοσιεύει εξάμηνο και όπως έχουμε ξαναγράψει δεν μπορεί να αγοράσει ίδιες μετοχές. Όπως και στην πρώτη αγορά ιδίων έτσι και στη δεύτερη κάτι δεν υπολογίζει σωστά η διοίκηση. Ίσως θα έπρεπε να είχε μεταφέρει την ημερομηνία δημοσίευσης αποτελεσμάτων και τώρα που είναι τόσο χαμηλά η μετοχή να μπορεί να στηρίξει.

ΕΥΔΑΠ: Με ανοδικές διαθέσεις. Μικρός βέβαια ο όγκος αλλά ενισχύεται έστω και οριακά. Σε τέτοια μέρα δεν είναι και λίγο…

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 15,81 ευρώ και στο -3,12% με καλό όγκο η μετοχή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Έχουμε αποκοπή επιστροφής κεφαλαίου εδώ και προσαρμοσμένη τιμή. Στα 13,90 ευρώ έκανε πρώτη πράξη, αλλά ο πρώτος αγοραστής είναι στα 14,30 ευρώ και ο πρώτος πωλητής στα 15 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Βιαστικοί κάποιοι εδώ να «χώσουν» τη μετοχή ή βρήκαν ευκαιρία. Στα 4,2950 ευρώ και στο -3,59% με όγκο μόλις 735 τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Και εδώ βιάζονται να την πάνε χαμηλότερα λες και είχε την άνοδο άλλων μετοχών. Στα 1,88 ευρώ και στο -4,08% με όγκο 1.250 τεμάχια.

ΚΡΕΚΑ: Ο Γρηγόρης Κιουτσουκώστας πούλησε μετοχές μειώνοντας το ποσοστό του στο 14,64%. Ίσως θέλει λίγο μελέτη παραπάνω η ανακοίνωση, επομένως θα επανέλθουμε.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης