Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές, προσπαθεί να βρει στήριξη στα αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές, προσπαθεί να βρει στήριξη στα αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με βαριές απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, ενώ και το ευρώ δέχεται μεγάλες πιέσεις, αποτυπώνοντας τη δυσαρέσκεια των επενδυτών για τους πολιτικούς στην Ευρώπη, οι οποίοι για μία ακόμη φορά, κοιμούνται, όπως και στην πανδημία. Για να δούμε πότε θα αποφασίσουν να αντιδράσουν και να δείξουν την ισχύ της Ευρώπης. Κρίμα… Ο Dax με απώλειες κοντά στο 3% και ο CAC 40 υποχωρεί άνω του 2%.

Πήραν γρήγορα μέτρα κατά της Ρωσίας, οι ευρωπαίοι πολιτικοί και απέτυχαν. Χειρότερη όμως αποτυχία είναι ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση που δημιούργησαν. Ανησυχούν εκτός από τους επενδυτές, συνολικά οι ευρωπαίοι πολίτες για το πως θα περάσουν το χειμώνα. Για να δούμε αν θα ταρακουνηθούν. Είδαμε κάποιες δηλώσεις, αλλά είναι και πρόσφατες οι μνήμες από τις πρωτοβουλίες που είχαν πάρει στην πανδημία. Θυμάστε τις ΗΠΑ να τυπώνουν χρήμα και οι δικοί μας να συσκέπτονται άνετοι… Στις ΗΠΑ οι αγορές σήμερα θα είναι κλειστές λόγω αργίας.

Με βαριές απώλειες άνοιξε και το δικό μας χρηματιστήριο αλλά τις περιόρισε κάπως στη συνέχεια. Στο ξεκίνημα ο τραπεζικός δείκτης χάνει πάνω από 2% και λίγο αργότερα πήγε στο -1,65%, ενώ με απώλειες πάνω από 2% είναι και πολλά βαριά χαρτιά. Μεταξύ αυτών ΔΕΗ, Lamda, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΕΥΔΑΠ κτλ. Ο τζίρος χαμηλός.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Εντυπωσιακά τα τρίμηνα, αυτά το λίγα που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα και θα μπορούσαν να δώσουν κάποια στήριξη.

ΕΥΔΑΠ: Χωρίς το μέρισμα σήμερα η μετοχή ή αλλιώς χωρίς τα 0,28 ευρώ και στο ξεκίνημα τα χάνει όλα και άλλα 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες άνω του 2% Πειραιώς και Alpha Bank, και στο 3% η Eurobank. Η Εθνική άνοιξε με απώλειες μικρότερες του 1%.

ΔΕΗ: Με αυτά που γίνονται λόγω της ενεργειακής κρίσης δεν νομίζουμε πως μπορεί η μετοχή να κάνει και πολλά αν και φαίνεται πως υπάρχει διάθεση. Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα και περιμένουμε την τηλεδιάσκεψη. Η κρατική στήριξη τη βοηθάει και κυρίως βοηθάει για να μην ξεφύγουν οι απλήρωτοι λογαριασμοί. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εκτίμηση που έχει δοθεί από τη διοίκηση για τα EBITDA θα υλοποιηθεί. Άνοιξε με χαμηλό στα 5,32 ευρώ και τώρα προσπαθεί να μειώσει τις απώλειες και να κινηθεί πάνω από τα 5,40 ευρώ.

Η Optima Bank περιμένει στο δεύτερο τρίμηνο επαναλαμβανόμενο EBITDA 233 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 6% και ζημία 12 εκατ. ευρώ. Η Piraeus Sec. περιμένει 235 εκατ. ευρώ και 500 χιλ. ευρώ ζημία αντίστοιχα. Στο εξάμηνο περιμένει ζημιά 189 εκατ. ευρώ.

JUMBO: Εδώ στην προηγούμενη συνεδρίαση έγινε τεράστιος όγκος με τον πωλητή να βγάζει με δύναμη κομμάτια, αλλά να ενεργοποιούνται και δυνατοί αγοραστές. Η πτώση κοντά στα 13,50 ευρώ, προφανώς και έχει ενεργοποιήσει όσους αναζητούν φθηνά χαρτιά και η συγκεκριμένη μετοχή είναι αρκετά φθηνή. Αναμένουμε εξάμηνο και δηλώσεις από τη διοίκηση για το πως εκτιμά την κατάσταση. Στα 13,80 ευρώ και στο +0,36%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Λίγο κάτω από τα 15 ευρώ η μετοχή.

ATTICA GROUP: Απώλειες κοντά στο 4% με χαμηλό όγκο και τιμή 0,8740 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης