Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η… διπλωματία του ποδοσφαίρου απέδωσε καρπούς – Τουρκία και Αίγυπτος έρχονται πιο κοντά

Η… διπλωματία του ποδοσφαίρου απέδωσε καρπούς – Τουρκία και Αίγυπτος έρχονται πιο κοντά
Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan είχε θερμή χειραψία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Abdel Fattah El-Sisi καθώς οι δυο τους συναντήθηκαν στην πρωτεύουσα του Κατάρ την Κυριακή (20/11/2022)

Η Τουρκία και η Αίγυπτος διατηρούν επαφές για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Fuat Oktay.
«Η στάση που δίνει προτεραιότητα στη συνεργασία της χώρας μας στην περιοχή έχει οδηγήσει σε μια νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ.
Οι επαφές μας με την Αίγυπτο για την εξομάλυνση των σχέσεων συνεχίζονται στο πλαίσιο της κοινής βούλησης και των αμοιβαίων συμφερόντων αλλά και ο σεβασμός» σημείωσε ο Oktay στο τουρκικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.
Όπως η Τουρκία συμβάλλει στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία, θα συνεχίσει να ακολουθεί όποιο δρόμο είναι υπέρ του έθνους στο τραπέζι και στο γήπεδο, είπε.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan είχε θερμή χειραψία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Abdel Fattah El-Sisi καθώς οι δυο τους συναντήθηκαν στην πρωτεύουσα του Κατάρ την Κυριακή (20/11/2022) στο περιθώριο της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.
Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου διατηρούνται στο επίπεδο των επιτετραμμένων και στις δύο πλευρές μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της Αιγύπτου το 2013 που ανέτρεψε τον εκλιπόντα πρόεδρο Mohammed Morsi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης