Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Σεβαστή, αλλά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η απόφαση ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Πλεύρης: Σεβαστή, αλλά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η απόφαση ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς
«Hττα για τη δημόσια υγεία» η απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με τον Θ. Πλεύρη
Σχετικά Άρθρα

Σεβαστή μεν, αλλά «επικίνδυνη» δε, για τη δημόσια υγεία είναι σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που δίνει το «πράσινο φως» για την επιστροφή από 1/1/2023 στην εργασία των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία.
Ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την απόφαση του ΣτΕ, υπογράμμισε ότι αποτελεί «ήττα για τη δημόσια υγεία», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς λέγοντας «ποιος εμπιστεύεται γιατρούς που πιστεύουν ότι το εμβόλιο αλλοιώνει DNA;».
Κατά τον ίδιο, «το ΣτΕ κάνει τη συνταγματική του στάθμιση, της ελευθερίας κάποιου να μην εμβολιαστεί και της δημόσιας υγείας και καταλήγει ότι η αναλογία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι υπέρ των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία. Άνθρωπος ο οποίος πιστεύει ότι άμα του κάνει εμβόλιο, έχει το χάραγμα του αντίχριστου ή του αλλοιώνεται το DNA, τον εμπιστεύεστε να είναι ο γιατρός σας αν θα πάτε στο δημόσιο νοσοκομείο; Εγώ δεν τον εμπιστεύομαι.
Εγώ λοιπόν αυτούς τους ανθρώπους τους θεωρώ επικίνδυνους. Είτε γιατί δεν πιστεύουν την επιστήμη, είτε για κάποιους άλλους λόγους
Όλος αυτός ο κόσμος που φοβόταν, στην πορεία των 16 περίπου μηνών που εφαρμόστηκε, από τον Σεπτέμβριο τον προηγούμενο, άρα των 14 μηνών, πιστέψτε με ότι είδε στην πορεία ότι τα εμβόλια έχουν γίνει σε πληθυσμό και σε δόσεις τεράστιες».
Επανέλαβε πάντως ότι το υπουργείο θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και έτσι, από 1/1/2023 θα επιστρέψουν στην εργασία τους 2.190 άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοιού, αλλά και πως θα υπάρξει αυστηρό πρωτόκολλο.
«Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση του ΣτΕ, θα υπάρξει όμως ένα τέτοιο πρωτόκολλο, προκειμένου η επιστροφή αυτών των ανθρώπων να μην οδηγήσει σε επικινδυνότητα τη δημόσια υγεία και αυτό το πρωτόκολλο θα υπάρξει και θα είναι αυστηρό», τόνισε.
Την επόμενη εβδομάδα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Πλεύρης, θα συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων και θα τεθεί το θέμα ότι πρέπει να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ΣτΕ και να επιστρέψουν οι υγειονομικοί και στην Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει.

Για το νομοσχέδιο με παρεμβάσεις στο ΕΣΥ

Κάνοντας αναφορά στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που θα ψηφιστεί την Πέμπτη 1/12 στη Βουλή, εν μέσω κινητοποιήσεων των υγειονομικών, ο υπουργός μίλησε για τρεις κυρίαρχες παρεμβάσεις.
Εξήγησε πως είναι «τα μισθολογικά όπου εκεί πέρα μπορεί να λένε κάποιοι είναι λίγα, αλλά εμείς θεωρούμε ότι είναι σοβαρά λεφτά. 10% μεσοσταθμικά και επιδόματα ως 400 ευρώ σε ειδικές κατηγορίες, ΜΕΘ, αναισθησιολόγους και ΤΕΠ.
Αντίστοιχα έχουμε ένα κομμάτι που είναι σημαντικό της μερικής απασχόλησης. Άρα, το ΕΣΥ ανοίγει και σε ιδιώτες. Αυτό είναι και απάντηση ως προς τους ιδιώτες.
Όπου είναι άγονες ειδικότητες. Δηλαδή οι αναισθησιολόγοι που είναι άγονη ειδικότητα και βγαίνει άγονη η προκήρυξη, μπορεί να είναι και σε άλλες περιοχές.
Και το τρίτο κομμάτι που έχει προκαλέσει μία διπλή αντίδραση, είναι η δυνατότητα ιδιωτικού έργου στους γιατρούς του ΕΣΥ με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, δηλαδή εάν εξαντλήσουν την πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου, στους ιδιώτες δημιουργεί ένα επιχείρημα, ότι μας δημιουργείτε έναν ανταγωνισμό».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης