Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία κατά Γερμανίας: Βήμα προς την κλιμάκωση η προμήθεια των Marder στην Ουκρανία

Ρωσία κατά Γερμανίας: Βήμα προς την κλιμάκωση η προμήθεια των Marder στην Ουκρανία
Οργή στη Ρωσία για την απόφαση των Γερμανών
Σχετικά Άρθρα
Tην απόφαση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας να στείλει στο Κίεβο τα Marder BMP και μια πρόσθετη συστοιχία συστημάτων αεράμυνας Patriot καταδίκασε η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της διπλωματικής αποστολής, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων TASS.
"Καταδικάζουμε έντονα αυτή την απόφαση και θεωρούμε ότι είναι ένα ακόμη βήμα προς την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία", ανέφερε η πρεσβεία. 
Η υιοθέτησή της μοιάζει ιδιαίτερα κυνική την παραμονή της εορτής των Ορθόδοξων Χριστουγέννων, η οποία είναι ιδιαίτερα σεβαστή στον χριστιανικό κόσμο, αλλά και με φόντο την εκεχειρία που ανακοίνωσε μονομερώς ο Ρώσος πρόεδρος σχετικά".
Η διπλωματική αποστολή πρόσθεσε ότι το Βερολίνο προέβη σε αυτό το βήμα "επίσης υπό τη σοβαρή πίεση της Ουάσινγκτον.
Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι η "άντληση θανατηφόρων όπλων και βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού από το Κίεβο" είναι "ένα ηθικό όριο το οποίο οι γερμανικές αρχές δεν θα έπρεπε να έχουν υπερβεί, δεδομένης της ιστορικής ευθύνης της Γερμανίας" για τα ναζιστικά εγκλήματα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
"Με την υιοθέτηση αυτής της απόφασης από το Βερολίνο, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και οι χώρες της Δύσης δεν ενδιαφέρονται να αναζητήσουν μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης", επισημαίνει η πρεσβεία.
Την Πέμπτη, έπειτα από τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden και του καγκελάριου της Γερμανίας Olaf Scholz, οι δύο πλευρές εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία ανακοίνωσαν ότι η αμερικανική κυβέρνηση προτίθεται να προμηθεύσει την Ουκρανία με αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού (IFV) Bradley και τη Γερμανία με IFV Marder.
Σημειώνεται επίσης ότι και οι δύο χώρες σχεδιάζουν να εκπαιδεύσουν τα ουκρανικά στρατεύματα στον χειρισμό των αντίστοιχων συστημάτων. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης