Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάρτι από τους αγοραστές – Διάχυση της ανόδου με αύξηση του τζίρου

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάρτι από τους αγοραστές – Διάχυση της ανόδου με αύξηση του τζίρου
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μετά τις εκλογές και αν βγει ξανά πρωθυπουργός βλέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επενδυτική βαθμίδα, σύμφωνα με όσα είπε νωρίτερα. Προφανώς και το οικονομικό πρόγραμμα των κομμάτων θα παίξει το ρόλο του. Δυνατή κίνηση σήμερα από το ελληνικό ταμπλό (+1,92%) παρά το γεγονός ότι στις αγορές της Ευρώπης κυριαρχούσε η συσσώρευση. Κορυφώνει η κίνηση ή θα δούμε άνοδο και τους επόμενους μήνες; Είναι January Effect ή κάτι περισσότερο; Κάνε με προφήτη να σε κάνω πλούσιο λέει ο λαός.

Όπως και να έχει σήμερα η αγορά τρέλανε κόσμο! Απίστευτη κίνηση με υψηλό τζίρο αλλά και διάχυση σε χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις. Δεν είναι λίγο να βλέπεις μετοχές που δεν άνοιξαν λίγο καιρό πριν να κάνουν όγκο σημαντικό. Υψηλό ημέρας στις 999,67 μονάδες που είναι και νέο υψηλό 8 ετών. Για λίγο δεν είδαμε τις 1.000 μονάδες, αλλά μας έδωσε άλλες χαρές. Στα 130 εκατ. ευρώ ο τζίρος εκ των οποίων 42 εκατ. ευρώ σε πακέτα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Απίστευτη κίνηση με νέα υψηλά αρκετών ετών από Εθνική και Eurobank. Συνεχίζουν ανοδικά όμως και οι άλλες δύο συστημικές. Στα 1,8035 ευρώ η Πειραιώς με άνοδο 4,79%, στα 4,2590 ευρώ η Εθνική με άνοδο 3,63%, στα 1,1960 ευρώ η ΑΛΦΑ με άνοδο 3,46% και στα 1,1990 ευρώ η Eurobank με άνοδο 1,87%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πρωτοπορεί και πάλι ο όμιλος. Δημοσιεύει στις 26 Ιανουαρίου αποτελέσματα χρήσης και το κάνει μέσα σε περιβάλλον Metaverse που 3D απεικόνιση. Έκανε πακέτο 1 εκατ. τεμάχια στα 22,66 ευρώ ανά μετοχή. Νέα ιστορικά και πάλι από τον τίτλο.

ΕΧΑΕ: Έκλεισε ένα χάσμα που υπήρχε από την πτωτική κίνηση της μετοχής του Ιουνίου 2022. Μεγάλος ο όγκος και σήμερα. Σκουπίζουν όσα κομμάτια βγάζει η Citi για πελάτες της. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι πως έχουν γίνει μέσα σε λίγες συνεδριάσεις έχει γίνει όγκος που αντιστοιχεί στο 8% του συνόλου των μετοχών και δεν έχουμε κάποια ανακοίνωση. Εν τω μεταξύ σκουπίζεται η προσφορά από μεγάλα χαρτοφυλάκια και όχι από μικροεπενδυτές όπως αντιλαμβάνεστε. Στα 3,7350 ευρώ και στο +7,95%

LAMDA: Έβγαλε μέχρι και η συγκεκριμένη κίνηση. Στα 5,85 ευρώ και στο +3,17%.

ΔΕΗ: Δυνατή κίνηση και από εδώ. Στα 7,24 ευρώ και στο +4,93%.

AEGEAN: Πάνω από τα 6 ευρώ πλέον η μετοχή.

CENERGY: Το επενδυτικό πρόγραμμα είναι μεγάλο και θα δώσει μεγάλη παραγωγική δυναμικότητα. Τώρα πάει στο full και παράγει όσο περισσότερο μπορεί. Βέβαια είναι πολλά τα χρήματα. Θα θέλαμε κάποια παραπάνω ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο θα χρηματοδοτηθούν οι επενδυτικές κινήσεις. Σημειώνουμε πως η διοίκηση είχε θέσει τον πήχη net debt/ebitda σε συγκεκριμένο επίπεδο. Θα χρειαστεί νέο δανεισμό ή θα βρει άλλο τρόπο να αντλήσει κεφάλαια; Στα 3,50 ευρώ και στο +2,64%.

ΤΑΚΤΙΚΗ (απάντηση): Προφανώς και δεν μπορεί να πηγαίνει μόνο πάνω η αγορά μέχρι τις εκλογές. Υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα. Θεωρούμε ότι η κίνηση της αγοράς έχει να κάνει με το λεγόμενο January Effect και θα έχουμε μεταβλητότητα μέχρι τις εκλογές. Κάποιες από τις μετοχές που παρακολουθούμε είναι σε επίπεδα που μας ικανοποιούν, αλλά μένουμε λόγω τάσης και βάζουμε stop profit πιο κάτω, αν γυρίσει η αγορά. Η αύξηση της ρευστότητας είναι πάντα χρήσιμη όσο ανεβαίνει η αγορά. 

ΑΒΑΞ: Έχει δώσει και αυτή αξιόλογη κίνηση. Ξεκίνησε τη χρονιά από τα 0,76 ευρώ και σήμερα έκλεισε στα 0,96 ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Καλή η κίνηση της μετοχής το τελευταίο διάστημα. Η αποτίμηση ακόμα εξαιρετικά χαμηλή.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει δώσει ωραία κίνηση που δικαιολογείται από τα θεμελιώδη και χωρίς να μας ενδιαφέρει τι θα κάνει με το διαγωνισμό στα λεωφορεία. 4,88 ευρώ είχε τον περασμένο Οκτώβριο όταν την επιλέξαμε ξανά για τις επιλογές της στήλης. Τότε ήταν στα Τάρταρα αλλά μετά μας έβγαλε εννεάμηνο και όλοι είδαν ότι είχε γίνει μία υπερβολή στην πτωτική κίνηση.

ΜΙΚΡΑ ΧΑΡΤΙΑ: Δεν είναι και λίγο να βλέπεις τη Μαθιός να κάνει 20 χιλ. τεμάχια και να ενισχύεται 20%, ή τη Ντόπλερ να κάνει 14 χιλ. τεμάχια και να ενισχύεται 10%. Η ΚΛΜ έκανε 91 χιλ. τεμάχια, η Μοτοδυναμική 129 χιλ. τεμάχια και πάει λέγοντας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Απίστευτο ράλι 148% από την αρχή του έτους και με 7 συνεχόμενες ανοδικές. Κλείδωσε σήμερα στο τέλος και είχε όγκο 5,2 εκατ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης