Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώ η Ρωσία προελαύνει νικηφόρα… οι Ουκρανοί θα έχουν την Άνοιξη δυτικά τανκς, Abrams αρχές 2024 – Ηττήθηκε το Bayraktar

Ενώ η Ρωσία προελαύνει νικηφόρα… οι Ουκρανοί θα έχουν την Άνοιξη δυτικά τανκς, Abrams αρχές 2024 – Ηττήθηκε το Bayraktar
Το τουρκικό Bayraktar TB2 ηττήθηκε στην Ουκρανία…
Σχετικά Άρθρα
(upd7) Η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Donetsk και Zaporizhia συνεχίζεται…. στόχος είναι έως τέλη Μαρτίου να έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του Donetsk…
Μάλιστα ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος αναγνωρίζει ότι στο Donetsk πραγματοποιούνται οι πιο θανατηφόρες μάχες, πλάνα σε video δείχνουν το χάος στο Bakhmut όπου ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί πανωλεθρία…
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά… το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει την ανωτερότητα των ρωσικών όπλων…
Ένα θύμα των ρωσικών οπλικών συστημάτων είναι το Bayraktar το τουρκικό drone το οποίο στο Nagorno Karabakh σημείωσε επιτυχία αλλά στην Ουκρανία… έχει υποστεί πανωλεθρία…
Για την Ρωσία η συνεχής ροή οπλικών συστημάτων είναι επικίνδυνη κλιμάκωση...αλλά η Ευρωπαική Ένωση απαντάει ότι... τα τανκς στην Ουκρανία δεν είναι κλιμάκωση αλλά απάντηση στην Ρωσία...

Η Ουκρανία θα αρχίσει να χρησιμοποιεί δυτικά τανκς την Άνοιξη 2023…

Η Ουκρανία ελπίζει να αρχίσει να χρησιμοποιεί δυτικά τανκς την άνοιξη δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Alexei Reznikov.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σκοπεύουν να σχηματίσουν τουλάχιστον δύο τάγματα αρμάτων μάχης από τις προμήθειες που υποσχέθηκαν, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη «συνέχιση της αντεπίθεσης».

«Ελπίζω ότι θα αρχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε πιθανώς την άνοιξη», ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός άμυνας.
Σύμφωνα με τον υπουργό, ο ουκρανικός στρατός σκοπεύει να σχηματίσει τουλάχιστον δύο τάγματα αρμάτων μάχης από τις προμήθειες που υποσχέθηκαν οι δυτικές χώρες, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν «για τη συνέχιση του πολέμου».
Κατά τον Ουκρανό υπουργό άμυνας οι υποσχέσεις για τανκς «δεν είναι το τέλος της ιστορίας, είναι απλώς η αρχή της ιστορίας».
Στις 25 Ιανουαρίου 2023, οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να παραδώσουν 31 άρματα μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία.
Η Γερμανία είπε ότι θα στείλει 14 άρματα μάχης Leopard 2 από τα αποθέματα της και θα επιτρέψει σε άλλα έθνη να επανεξάγουν τα τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας σύμφωνα με δημοσίευμα του Focus Online δήλωσε στις 26 Ιανουαρίου, ότι τα άρματα μάχης Leopard 2 θα σταλούν στην Ουκρανία πριν από τα τέλη Μαρτίου.
Στις 25 Ιανουαρίου, η Νορβηγία και η Σλοβακία εξέφρασαν επίσης την πρόθεσή τους να στείλουν τανκς στο Κίεβο.
Επίσης θα στείλουν τανκς στην Ουκρανία το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πολωνία και η Γαλλία.

Washington Post : Η Ουκρανία θα λάβει άρματα μάχης Abrams στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μεταφέρουν άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024, ανέφερε η Washington Post
Το δημοσίευμα εξηγεί ότι 31 άρματα μάχης Abrams , η προμήθεια των οποίων στην Ουκρανία είχε προαναγγελθεί από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden, δεν μπορούν να σταλούν από αμερικανικά αποθέματα, αλλά θα κατασκευαστούν κατόπιν ειδικής παραγγελίας και θα μεταφερθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας «στο τέλος του 2023 με αρχές 2024».
Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του Πενταγώνου αυτά τα άρματα μάχης είναι εξοπλισμένα με διαβαθμισμένα στοιχεία θωράκισης, συμπεριλαμβανομένου του απεμπλουτισμένου ουρανίου, ως πρότυπο που χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό.
Από φόβο ότι αυτές οι τεχνολογίες θα μπορούσαν τελικά να πέσουν στα χέρια της Ρωσίας, οι ΗΠΑ....δεν θα στείλουν τανκς Abrams στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του 2023.

Εννέα χωριά στην Zaporozhye ελέγχονται από ρώσους

Εννέα χωριά στην περιοχή Zaporozhye ή Zaporizhia τέθηκαν υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, ανέφερε ο Vladimir Rogov, ηγέτης του κινήματος We Are Together with Russia.

«Τα στρατεύματά μας κατέχουν την πρωτοβουλία κατά μήκος της γραμμής εμπλοκής μάχης στην περιοχή Zaporozhye.
Ο Ουκρανικός στρατός έχει εκδιωχθεί από εννέα χωριά σε διερευνητικές επιθέσεις και αυτά τα χωριά έχουν τεθεί υπό τον ρωσικό έλεγχο.
Αυτές είναι πολύ μεγάλες επιτυχίες»
Οι μάχες στην περιοχή Zaporozhye εντάθηκαν δραματικά στις 20 Ιανουαρίου, όταν τέσσερις συνοικίες του Orekhovo τέθηκαν υπό έλεγχο από τις ρωσικές δυνάμεις.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την απελευθέρωση του οικισμού Lobkovoye στην περιοχή Zaporozhye.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει προς την πόλη Gulyaipole και έθεσαν υπό έλεγχο αρκετά προπύργια του ουκρανικού στρατού.

Οι ρώσοι εδραιώνονται στο Ugledar, περικυκλώνουν Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εδραιωθεί στο ανατολικό τμήμα του Ugledar στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, ενώ υπάρχουν και μάχες στην περιοχή, ανέφερε ο αναπληρωτής αρχηγός της Δημοκρατίας Denis Pushilin.
Διαβάστε επίσης
Οι μονάδες μας συνεχίζουν να προελαύνουν προς την κατεύθυνση Ugledar.
Τώρα μπορούμε να πούμε ότι μονάδες στο ανατολικό τμήμα του Ugledar έχουν εδραιωθεί και επίσης γίνεται δουλειά στην περιοχή.
Στις 26 Ιανουαρίου, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τα περίχωρα του Ugledar που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Donetsk.
H πόλη είναι ένας σημαντικός κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης, η κατάληψη του οποίου θα σταματήσει τον ανεφοδιασμό των Ουκρανών προς την κατεύθυνση Maryinsky, από όπου, συγκεκριμένα, βομβαρδίζεται το δυτικό τμήμα του Donetsk

Προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Bakhmut 

Οι ρωσικές δυνάμεις στο Bakhmut προχωρούν στις κύριες περιοχές, αλλά είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για επιχειρησιακή περικύκλωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (APU), ανακοίνωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk Denis Pushilin
Συνεχίζονται αρκετά σκληρές μάχες, οι Wagner PMC συνεχίζουν να επιχειρούν μέρα και νύχτα.

Στόχος ο έλεγχος των οδών Chasov Yar - Bakhmut

Για τις ρωσικές δυνάμεις είναι σημαντικό καθήκον να κόψουν τον δρόμο Chasov Yar - Bakhmut
Ο αναπληρωτής επικεφαλής του DPR Denis Pushilin χαρακτήρισε προτεραιότητα να ελέγξουν τον δρόμο Chasov Yar - Artemovsk (ουκρανική ονομασία Bakhmut), ο οποίος χρησιμοποιείται για τον εφοδιασμό της ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
Η Ουκρανία στέλνει ενισχύσεις, δημιουργώντας σημεία βολής κοντά στο Chasov Yar
Ουκρανικές μονάδες έχουν δημιουργήσει οχυρώσεις και προετοιμάζουν πρόσθετα σημεία βολής κοντά στο Chasov Yar στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR)
Οι ένοπλοι σχηματισμοί της Ουκρανίας ενίσχυσαν παλιές οχυρώσεις και χτίζουν νέες, και οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για τη δημιουργία σημείων βολής ενώ τοπιθετούν και ναρκοπέδια.

Το ΝΑΤΟ κλιμακώνει την κούρσα εξοπλισμών

Το ΝΑΤΟ κλιμακώνει την κούρσα των εξοπλισμών όχι για χάρη της ειρήνης και των συνομιλιών, αλλά για να συνεχίσει τον γεωπολιτικό αγώνα κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Leonid Slutsky
«Πρέπει να καταλάβουμε: η Βορειοατλαντική Συμμαχία συσπειρώνει τις τάξεις της και κλιμακώνει την κούρσα εξοπλισμών όχι για χάρη της ειρήνης και των συνομιλιών ή για τον «αγώνα για ελευθερία», αλλά για να συνεχίσει τη γεωπολιτική της αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες γι' αυτό.
Αλλά τέτοια «παιχνίδια ρωσοφοβικών μεγαλομανών» με μια πυρηνική δύναμη είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και αποτελούν απειλή για όλους»…

Ο Ρωσικός στρατός…εκπαιδεύεται να καταστρέφει τανκς

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέδειξε τον συντονισμό των μονάδων μηχανοκίνητων τυφεκίων της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας στη ζώνη ειδικής επιχείρησης
«Οι διμοιρίες με μηχανοκίνητα τυφέκια πραγματοποιούν ταχεία ανάπτυξη σε σχηματισμούς μάχης, αποβιβάζονται από οχήματα και επιτίθενται υπό την κάλυψη οχημάτων μάχης πεζικού BMP-2 και αρμάτων μάχης T-90.
Μονάδες αρμάτων μάχης και πυροβολικού μαθαίνουν να καταστρέφουν τεθωρακισμένα οχήματα», δήλωσε ο ρωσικός στρατός.

Το τουρκικό Bayraktar TB2 ηττήθηκε στην Ουκρανία…

Το τουρκικό drone Bayraktar TB2 ηττήθηκε στην Ουκρανία… αφού υπέστη πανωλεθρία απέναντι στην ρωσική αεράμυνα…
Στις 29 Ιανουαρίου, ένα βίντεο καταγράφει την κατάρριψη ενός τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους Bayraktar TB2 από τη ρωσική αεράμυνα.
Το Bayraktar TB2 έχει αντοχή έως και 24 ώρες και εμβέλεια λειτουργίας μικρότερη από 300 χιλιόμετρα.
Ο κύριος οπλισμός του drone είναι τα κατευθυνόμενα με λέιζερ πυρομαχικά MAM-C και MAM-L που κατασκευάζονται από την τουρκική Roketsan.

Η Ουκρανία αγόρασε δεκάδες Bayraktar TB2 από τον Τούρκο κατασκευαστή Baykar, τα τελευταία χρόνια.
Περισσότερα drones παραδόθηκαν στην Ουκρανία μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης το 2022.
Το Bayraktar TB2 δεν είχε καλή απόδοση στην Ουκρανία. Τα περισσότερα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν ήδη καταρριφθεί από τη ρωσική αεράμυνα.

Το σχετικά μεγάλο μέγεθος, η χαμηλή ταχύτητα και η κακή ικανότητα ελιγμών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 τα έκαναν εύκολους στόχους για ρωσικά συστήματα αεράμυνας μικρού και μεσαίου βεληνεκούς όπως τα Pantsir-S1, τα Tor-M2 και τα Buk-M3.
Συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου χρησιμοποιήθηκαν επίσης για εμπλοκή και διακοπή των συνδέσεων επικοινωνίας του drone.
0x0.jpg

image34t.jpg
Οι ρώσοι χρησιμοποιούν επιτυχώς τον κατευθυνόμενο πύραυλο αέρος - εδάφους Kh-29TD στην Zaporizhia

Στις 29 Ιανουαρίου, ρωσικές πηγές μοιράστηκαν πλάνα που τεκμηριώνει μια πρόσφατη αεροπορική επιδρομή σε μια ουκρανική στρατιωτική θέση στην περιοχή Zaporozhye.
Η θέση, η οποία περιελάμβανε ένα μεγάλο υπόστεγο και άλλα κτίρια, φέρεται να στοχοποιήθηκε με οπτικά κατευθυνόμενο πύραυλο αέρος-εδάφους Kh-29TD.
Ο Kh-29 κατασκευάζεται από την Tactical Missiles Corporation της Ρωσίας.
Ο Kh-29TD είναι ένα παράγωγο της έκδοσης TE, η οποία αποτελεί αναβάθμιση του αρχικού Kh-29T με καθοδήγηση οθόνης.
Σε αντίθεση με τις εκδόσεις T και TE, το Kh-29TD λέγεται ότι είναι εξοπλισμένο με ένα νέο σύστημα αναζήτησης υπέρυθρης απεικόνισης που επιτρέπει λειτουργίες ημέρας και νύχτας.

Και οι δύο εκδόσεις Kh-29TE και TD έχουν αποτελεσματική εμβέλεια έως και 30 χιλιόμετρα και κορυφαίο ύψος εκτόξευσης 10.000 μέτρων.

Ο πύραυλος, ο οποίος είναι οπλισμένος με κεφαλή θωράκισης 320 κιλών υψηλής εκρηκτικότητας, προορίζεται για κύρια χρήση εναντίον μεγαλύτερων στόχων και υποδομών στο πεδίο της μάχης, όπως βιομηχανικά κτίρια, αποθήκες και γέφυρες.
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί έναντι πλοίων έως 10.000 τόνων, καταφυγίων αεροσκαφών και τσιμεντένιων διαδρόμων.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποιούν πυραύλους Kh-29 εναντίον των δυνάμεων της Ουκρανίας από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Ο πύραυλος είναι ο κύριος οπλισμός του Su-34.
Το βεληνεκές, η ακρίβεια και η καταστροφική του ισχύς επιτρέπουν στο μαχητικό βομβαρδιστικό να εμπλέκεται με τους περισσότερους στόχους από ασφαλή απόσταση.

45пр56р.jpg
ECW5v-eXUAE0hui.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης