Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικά με το βλέμμα στις ξένες αγορές – Επιλεκτικές οι τοποθετήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικά με το βλέμμα στις ξένες αγορές – Επιλεκτικές οι τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες πέριξ του 0,50% το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Είναι εβδομάδα επιτοκίων αυτή που ξεκίνησε, ενώ σήμερα έχουμε την αποτύπωση της αναβάθμισης της Fitch στο ταμπλό και μετά το κλείσιμο έχουμε επικαιροποίηση στόχων από την Τράπεζα Πειραιώς (investor day). Με άνοδο ξεκίνησε ο Γ.Δ. λόγω της αναβάθμισης και πέριξ των 1.020 μονάδων. Περισσότερο θυμίζει πάντως στάση αναμονής το άνοιγμα.

FITCH: Μία βαθμίδα μακριά πλέον από την επενδυτική. Η Ελλάδα έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και αυτό φαίνεται, τόσο από το χρηματιστήριο όσο και από τις αναβαθμίσεις που έχουν κάνει όλοι οι ξένοι οίκοι. Φανταστείτε που θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει (χρηματιστηριακά) αν δεν υπήρχε η πανδημία και ο πόλεμος. Καλά δε συζητάμε να τα είχαν βρει οι πολιτικοί και να είχαμε βγει 2-3 χρόνια νωρίτερα από τα μνημόνια…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έχοντας τέτοιο ποσοστό οι Ολλανδοί όπως καταλαβαίνετε κάνουν ό,τι θέλουν και δεν αμφισβητεί κάποιος. Έχουν αρχίσει και πουλάνε τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου και πολλά ακούγονται στην αγορά. Ότι δηλαδή εκτός τον Άκτωρα θα πουλήσουν και το υπόλοιπο 25% στις ΑΠΕ και την Ηλέκτωρ και θα μείνουν με τις παραχωρήσεις (τα έργα που θα χρειάζονται θα τα κάνει η Άκτωρ) και το real estate (REDS).

Την Πέμπτη της ζητούσαν να απαντήσει σε δημοσιεύματα που έλεγαν ότι είναι κοντά στην πώληση στους συγκεκριμένους επενδυτές και απαντούσε πως «στο πλαίσιο της ενεργού διαχείρισης του χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που διαθέτει, εξετάζει διαρκώς επιλογές για τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων. Η Εταιρεία διευκρινίζει ωστόσο, ότι ουδεμία συμφωνία που να αφορά στην πώληση της θυγατρικής της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. έχει υπογραφεί». Σήμερα ανακοίνωσε έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων. Με οριακή άνοδο η μετοχή στο άνοιγμα.

Δ.ΚΟΥΤΡΑΣ: Τι του έγραψαν του ανθρώπου πριν λίγο καιρό, δεν περιγράφεται. Τα έχετε σίγουρα διαβάσει. Φαίνεται όμως πως βιάστηκαν… Γιατί κατάφερε να πάρει προβάδισμα έναντι των «νέων» και «ισχυρών» και να δείξει πως μάλλον κάποιοι βιάστηκαν να τον «ξεγράψουν». Ο Δ.Κούτρας στον κλάδο των κατασκευών φυσικά και δεν είναι τυχαίος. Έχει αφήσει το αποτύπωμά του και όλα ή σχεδόν όλα τα μεγάλα έργα έχουν τη σφραγίδα του. Τώρα κάνει τη μεγάλη επιστροφή, συνομιλώντας με την ηγεσία της Ελλάκτωρ για την εξαγορά του Άκτωρα. Της εταιρείας δηλαδή που βρισκόταν στο παρελθόν.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Παραμένει στο ραντάρ του κ.Κούτρα, απλά μάλλον πήγε λίγο πίσω, χρονικά, λόγω των εξελίξεων με την Άκτωρ.

INTRAKAT: Εξαιρετικά πήγε η αύξηση κεφαλαίου. Από την άσκηση των δικαιωμάτων καλύφθηκε κατά 95,66% και από προεγγραφές το υπόλοιπο.

ΕΛΠΕ: Πριν λίγες μέρες είχαν αρχίσει να φαίνονται κάποιες τοποθετήσεις από επενδυτές που αναζητούσαν μετοχές που είχαν μείνει πίσω. Η συγκεκριμένη ήταν αρκετά σε σύγκριση με τη ΜΟΗ και δεν έχει ακόμα βρεθεί σε προ πανδημίας επίπεδα. Στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει ενισχυθεί και πάει να βρει τα υψηλά της και να δοκιμάσει να κλείσει τη διαφορά με τα προ πανδημίας επίπεδα, αλλά με τη ΜΟΗ παραμένει μεγάλη. Στα 7,70 ευρώ και στο +1,05%.

ΑΔΜΗΕ: Προς τα 2 ευρώ κατευθύνεται η μετοχή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα ύψους 0,0663 ευρώ ανά μετοχή (μερισματική απόδοση 1,6%). Υποχωρεί 1,25% και στα 4,34 ευρώ.

INFORM LYKOS (απάντηση): Η Inform Lykos θα απορροφηθεί από την AustriaCards. Όσοι έχουν 4,57 μετοχές της ΛΥΚ θα αποκτήσουν 1 της AustriaCards. Στα 2,58 ευρώ με άνοδο 1,98%.

ΕΛΤΟΝ: Με ειδικό διαπραγματευτή την Optima Bank από σήμερα. Στα 2,27 ευρώ με μικρό όγκο και άνοδο 1,34%.

EPSILON NET: Με αυξημένο όγκο πάνω από 55 χιλ. τεμάχια στο ξεκίνημα και με άνοδο 1,19%. Στα 6,82 ευρώ με την αποτίμηση στα 370 εκατ. ευρώ.

MIG: Στα 0,05 ευρώ άνοιξε η μετοχή.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Στα 0,70 ευρώ με άνοδο 1,45%.

PROFILE: Ωραίο το άνοιγμα της μετοχής και με όγκο 11 χιλ. τεμάχια πήγε στα 3 ευρώ και στο +4,17%,

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης