Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο τραγέλαφος με τη μετοχή της Attica Bank συνεχίζεται – Δικαιολογείται η κατολίσθηση της μετοχής

tags :
Ο τραγέλαφος με τη μετοχή της Attica Bank συνεχίζεται – Δικαιολογείται η κατολίσθηση της μετοχής
Ο Γολγοθάς της Attica Bank θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα του 2024
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζεται ο τραγέλαφος με τη μετοχή της Attica Bank αφού από τη φάση της ακατανόητης ανατιμητικής κερδοσκοπίας περάσαμε στη φάση της απόλυτα δικαιολογημένης διόρθωσης της μετοχής.
Ενδεικτικά σήμερα, η μετοχή χάνει 22% στα 0,13 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση να μειώνεται στα 206 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διερευνά τις συναλλαγές που διενεργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και έφτασαν την κεφαλαιοποίηση στα 400 εκατ.
Ενώ η πραγματική χρηματιστηριακή αξία της Attica Bank είναι μηδέν, αφού η τράπεζα έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια, καταγράφεται μια κερδοσκοπία στη μετοχή, εγκλωβίζοντας επενδυτές και επιβεβαιώνοντας ότι η τράπεζα είναι επικίνδυνη για το επενδυτικό κοινό.
Οι διαρροές από τη διεύθυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος, και τον Σπύρο Παντελιά ότι υπάρχει κι άλλος ενδιαφερόμενος για την Attica Bank αποτέλεσε έκπληξη.
Με βάση πληροφορίες του bankingnews.gr ο νέος επενδυτής είναι «φαντασία» της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θα ασχοληθεί με την Attica Bank όπως είναι σήμερα.
Η Ελένη Βρεττού, η διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank βρίσκεται στο Λονδίνο και πραγματοποιεί επαφές, μάλλον με την Frotress για την πλώηση 2-3 δις. προβληματικών δανείων.

Μηδέν η αξία

Για να μην υπάρχουν αυταπάτες, η χρηματιστηριακή αξία της Attica Bank είναι σήμερα μηδέν.
Οτιδήποτε πάνω από το μηδέν είναι πλασματικό και επικίνδυνο για τους επενδυτές.
Η αύξηση κεφαλαίου των 473,3 εκατ. ευρώ παρότι είχε σχεδιαστεί να ολοκληρωθεί τέλη Μαρτίου του 2023 τελικά θα πάει μετά τις εκλογές, ενώ θα ακολουθήσει κι άλλη αύξηση κεφαλαίου 450-500 εκατ.
Ο Γολγοθάς της Attica Bank θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης