Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Νέα ανοδική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές – Τράπεζα Πειραιώς και ΕΛΠΕ στο επίκεντρο

ΧΑ: Νέα ανοδική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές – Τράπεζα Πειραιώς και ΕΛΠΕ στο επίκεντρο
Η ανακοίνωση συμφωνίας μεταξύ BriQ Properties και Intercontinental International βάζει ξανά στο επίκεντρο τις εταιρείες ακινήτων
Σχετικά Άρθρα
Στα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ και Τράπεζας Πειραιώς στρέφεται σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον μετά και τη νέα ανοδική κίνηση χθες των μετοχών.
Παράλληλα το deal που ανακοινώθηκε μεταξύ BriQ Properties και Intercontinental International βάζει ξανά στο επίκεντρο τις εταιρείες ακινήτων που τους προηγούμενους μήνες λόγω της κρίσης πιέστηκαν οι τιμές τους διεθνώς.
Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη του ΟΤΕ δεν έστειλε κάποιο θετικό μήνυμα με τη διοίκηση να σημειώνει πως είναι καλά τοποθετημένη να αντέξει στον ανταγωνισμό και πως στο δεύτερο εξάμηνο βλέπει ανάκαμψη της σταθερής.
Οι αναλυτές περιμένουν ανοδικό άνοιγμα στις αγορές της Ευρώπης και μία ακόμα δυνατή συνεδρίαση για την εγχώρια αγορά με επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Σημειώνεται πως την προσεχή Δευτέρα η αγορά θα είναι κλειστή λόγω αργίας.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν θετικό άνοιγμα με τους επενδυτές να κοιτούν πέρα από τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό ενόψει της ανακοίνωσης σημαντικών μάκρο σήμερα και να εστιάζουν στις ελκυστικές αποτιμήσεις στην Ευρώπη.
Σημειώνουμε πως η ελληνική αγορά θα είναι κλειστή τη Δευτέρα λόγω αργίας.

Optima Bank
Περιμένουμε από το ΧΑ να κινηθεί υψηλότερα σήμερα με τον ΟΤΕ και την Τράπεζα Πειραιώς να είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο σήμερα.
Η Τράπεζα Πειραιώς κάνει την αρχή στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τον τραπεζικό κλάδο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, ενώ τα ΕΛΠΕ αναμένεται να ανακοινώσουν ισχυρά αποτελέσματα σε προσαρμοσμένο επίπεδα μετά το κλείσιμο της αγοράς λόγω του ισχυρού περιβάλλοντος διύλισης.

Euroxx
Η ελληνική αγορά απέδειξε χθες πως το ανοδικό momentum δεν έχει τελειώσει ακόμα.
Περιμένουμε μία ακόμα δυνατή συνεδρίαση με τις επιλεκτικές τοποθετήσεις να διατηρούνται.

Beta
Η Τράπεζα Πειραιώς δίνει τον τόνο σήμερα καθώς ανακοινώνει αποτελέσματα πριν το άνοιγμα της αγοράς.
Περιμένουμε οι επενδυτές να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα έναντι των εκτιμήσεων και να αντικατοπτρίσουν τις προσδοκίες για τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.

Κύκλος
Η Τράπεζα Πειραιώς και η Helleniq Energy (ΕΛΠΕ) ανακοινώνουν σήµερα τα µεγέθη τους για το 2022. Η διόρθωση διήρκεσε για µια µόνο ηµέρα και µε την επάνοδο της θετικής πορείας στις ευρωπαϊκές αγορές, ο Γ.∆. αναρριχήθηκε διαµορφώνοντας προϋποθέσεις για τη συµπλήρωση της 10ης συνεχόµενης εβδοµάδας. Η πλησιέστερη στήριξη του Γ.∆. εντοπίζεται στις 1.090 µονάδες και η εγγύτερη αντίσταση στις 1.123 µονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης