Τελευταία Νέα
Speculator

Aποκάλυψη: Αυτή ήταν η συμφωνία του Μίλτου Καμπουρίδη με την Grivalia που γνώριζαν στην Dolphin Capital Investors

Aποκάλυψη: Αυτή ήταν η συμφωνία του Μίλτου Καμπουρίδη με την Grivalia που γνώριζαν στην Dolphin Capital Investors
Οι αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της Grivalia Hospitality και τα ερωτήματα
Σχετικά Άρθρα
Στη συμφωνία με την Grivalia Hospitality το 2018 φαίνεται να βρίσκεται η απάντηση των εχθροπραξιών μεταξύ της Dolphin Capital Investors και του Μίλτου Καμπουρίδη.
Ανατρέχοντας στις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2019 της κυπριακής Dolphinci Fourteen Limited προκύπτει ότι πρώτον το 15% της εταιρίας ελέγχεται από την Dolphin Capital Partners του Μίλτου Καμπουρίδη και δεύτερον ότι υπάρχει συμφωνία του Group της Grivalia με την Dolphin Capital partners από το 2018

Η συμφωνία του 2018

Η συμφωνία προβλέπει την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.
Η συμφωνία σύμφωνα με τα αναφερόμενα στις οικονομικές καταστάσεις θα ισχύει για 5 χρόνια από την ημερομηνία υπογραφής με δυνατότητα παράτασης για άλλα 3 χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι η DCP θα διατηρήσει τουλάχιστον 5% μετοχικό μερίδιο στον Όμιλο Σύμφωνα με τη συμφωνία, η DCP δικαιούται:
• Πάγια έξοδα διαχείρισης 500.000 € ετησίως.
• Προμήθειες διαχείρισης και πώλησης βίλας ίσες με το 2% της ακαθάριστης αξίας πώλησης της βίλας, οποιασδήποτε πώλησης οποιασδήποτε οικοπέδου κατοικίας που πωλήθηκε από οποιοδήποτε μέλος του Ομίλου κατά τη διάρκεια της περιόδου συμφωνίας και αμοιβή κινήτρου έως 2,5% σε περίπτωση που ο Όμιλος πραγματοποιήσει τους στόχους του ως προς τα Λειτουργικά έσοδα ξενοδοχείων και ταμειακές ροές από πωλήσεις βίλας.
• Προμήθεια κινήτρου έως 2,5% σε περίπτωση που ο Όμιλος πραγματοποιήσει τους στόχους του ως προς τα λειτουργικά έσοδα ξενοδοχείων και ταμειακές ροές από πωλήσεις βίλας.
Η συγκεκριμένη προμήθεια μπορεί να δοθεί σε μετοχές οι οποίες θα υπολογιστούν με βάση τη συμφωνία παροχής υπηρεσιών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. (
Επισημαίνεται ότι η παράγραφος της παροχής σε μετοχές έχει απαλειφθεί από τις οικονομικές καταστάσεις της Dolphinci fourteen Ltd στη χρήση του 2019 και αναφέρεται μόνο σε αυτές του 2018)

Μείωση ποσοστού

Ανατρέχοντας στις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2021 της θυγατρικής εν Ελλάδι ΑΖΟΕ LAND THREE προκύπτει ότι το ποσοστό της DCP του Μίλτου Καμπουρίδη έχει υποχωρήσει στο 4,5%. Αυτό εμφανίζεται να έχει συμβεί από το 2020.
Βέβαια τα όσα έχουν ανακοινωθεί από την Dolphin Capital Investors δεν έχουν σχέση με τις συμβάσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί μέσω των οικονομικών στοιχείων χωρίς κάποιος να αποκλείει το ενδεχόμενο η πληρωμή του κ Καμπουρίδη να έχει γίνει σε είδος.
Η Dolphin Capital Partners Limited ("DCP") και ο Μίλτος Καμπουρίδης ισχυρίζονται ότι «οι μονομερείς ενέργειες της DCI, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης καταγγελίας της υφιστάμενης Σύμβασης Διαχείρισης Επενδύσεων μεταξύ της DCP και της DCI είναι πλήρως αβάσιμες, καταχρηστικές και παράνομες».
Ταυτόχρονα κάνει λόγο για «προσχεδιασμένες και ιδιοτελείς ενέργειες των διευθυντών της DCI, Nick Paris και Nicolai Huls, και βρίσκεται πλέον στα χέρια των δικηγόρων της DCP, οι οποίοι έχουν λάβει ρητή εντολή να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της DCP. Ο Μίλτος Καμπουρίδης μέσω της DCP της οποίας είναι 100% μέτοχος, παραμένει βασικός μέτοχος της DCI».
Από την πλευρά της η DCI κατηγορεί ουσιαστικά τον κ. Καμπουρίδη ότι απέκρυψε το 2018 ότι είχε κάνει συμφωνία για απόκτηση ενός επιπλέον 15% του project στο Πόρτο Χέλι (Amanzoe) και το απέκρυψε. Ουσιαστικά θέτει ζήτημα πρόκλησης βλάβης στην εταιρία για ίδιο συμφέρον.

Τι είχε ανακοινωθεί το 2018

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (μετά απορροφήθηκε από τη Eurobank) είχε ανακοινώσει ότι η τουριστική της πλατφόρμα Grivalia Hospitality S.A. σε συνεργασία με την Dolphin Capital Partners («Dolphin») προχώρησαν σε συμφωνία εξαγοράς του 100% του Amanzoe από την εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου Dolphin Capital Investors («DCI») κατά ποσοστό 85% η Grivalia Hospitality και κατά 15% η Dolphin με τους ίδιους όρους.
επίσης είχε ανακοινωθεί ότι ο καθαρό τίμημα που θα καταβληθεί στην DCI από τους αγοραστές κατά την αναλογία τους ανέρχεται στα €5,8 εκατομμύρια και επιπροσθέτως οι αγοραστές αναλαμβάνουν όλες τις υφιστάμενες δανειακές υποχρεώσεις του Amanzoe οι οποίες ανέρχονται σε 76,5 εκ ευρώ.
Βάσει σχετικής συμφωνίας των μερών, η Dolphin (εδώ δεν διευκρινίζεται ποια Dolphin) θα συνεχίσει την επιτυχημένη διαχείριση του Amanzoe δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη και πώληση νέων βιλλών καθώς και στην εισαγωγή νέων concept τα οποία θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επέκταση της ωφέλιμης περιόδου λειτουργίας του.
Επίσης όπως τότε είχε ανακοινωθεί π»έρα από την απόκτηση του Amanzoe, συμφωνήθηκε μεταξύ πωλητή και αγοραστών η ανάληψη της υποχρέωσης αγοράς από τo Amanzoe, έκτασης που περιλαμβάνει 20 προνομιακά οικόπεδα στο έργο Kilada Hills της DCI έναντι τιμήματος €10 εκατομμύριων στα οποία θα κατασκευαστούν παραθεριστικές κατοικίες αλλά και εγκαταστάσεις για την αποκλειστική εξυπηρέτηση των πελατών και ιδιοκτητών βιλλών στο Amanzoe.»

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης