Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεδίο μάχης όλη η Γαλλία για τις συντάξεις - 903 φωτιές, 457 προσαγωγές - Εκατοντάδες τραυματίες

Πεδίο μάχης όλη η Γαλλία για τις συντάξεις - 903 φωτιές, 457 προσαγωγές - Εκατοντάδες τραυματίες
Κυβερνητικά πυρά στην αριστερά για ριζοσπαστικοποίηση των διαδηλώσεων
Σχετικά Άρθρα
Σε ένα απέραντο πεδίο μάχης μετατράπηκε για 9η συνεχόμενη ημέρα η Γαλλία κατά τις χθεσινές μαζικές διαδηλώσεις κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, με την κυβέρνηση να επιρρίπτει την ευθύνη για την ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος των διαδηλωτών στην άκρα αριστερά.
Το μέγεθος της καταστροφής αποτυπώνουν εν μέρει τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.
Έγιναν 457 προσαγωγές, τραυματίστηκαν 441 αστυνομικοί και χωροφύλακες ενώ ξέσπασαν τουλάχιστον 903 φωτιές
«Η άκρα αριστερά θέλει να επιτεθεί κατά της Δημοκρατίας.
Χρειάζεται ένα συλλογικό μήνυμα καταδίκης» υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Gerard Darmanin, ο οποίος κατηγόρησε τις πολιτικές δυνάμεις για το ότι δεν καταδικάζουν τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών (συνολικά από την έναρξη των διαδηλώσεων εκτιμάται πως έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί), υποστηρίζοντας πως εξελίσσεται σε «εθνικό σπορ» η αμαύρωση των δυνάμεων ασφαλείας.
2_44.jpg
112.jpg
111.jpg
4_24.jpg
3_28.jpg
113.jpg
Ξυπνήστε


«Η χώρα πρέπει να ξυπνήσει και να καταδικάσει την άκρα αριστερά και τους ταραξίες.
Δεν είναι πολλοί, αλλά είναι εξαιρετικά βίαιοι» υπογράμμισε ο Darmanin, αναφερόμενος στις ομάδες των «black bloc», στους ταραξίες, οι οποίοι εκτιμώνται σε περίπου 1.500 στις διαδηλώσεις στο Παρίσι.
«Θα πρέπει να αποκαλούνται «black bourges (μεγαλοαστοί)», διότι προέρχονται από εύπορες οικογένειες
Αν μπορούσαν να σκοτώσουν έναν αστυνομικό ή χωροφύλακα θα χαίρονταν» επισήμανε ο Darmanin, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο των δυνάμεων της τάξης, επισημαίνοντας πως «δεν υπήρξε νεκρός, δεν υπήρξε βαρύς τραυματισμός».
Πάντως, στην πόλη Rouen μια γυναίκα διαδηλωτής τραυματίστηκε βαριά, καθώς έχασε τον αντίχειρα της.
7_11.jpg
11_5.JPG
12_5.JPG
Μαζικές διαδηλώσεις

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν περίπου 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσα τους και οι εργαζόμενοι στις μεταφορές, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων και των αεροπλάνων, ενώ το παρών έδωσαν και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
Αν και σε γενικές γραμμές οι διαδηλώσεις και οι κινητοποιήσεις ήταν ειρηνικές, επεισόδια υπήρξαν σε πολλές ακόμα πόλεις, όπως στη Nantes, στη Lorient, Lille και στη Rennes.
«Η ευθύνη για αυτήν την εκρηκτική κατάσταση βαρύνει όχι τα συνδικάτα αλλά την κυβέρνηση» υποστήριξε η Marylise Leon από το συνδικάτο CFDT. Δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις

Πάντως, τα συνδικάτα είναι αποφασισμένα να πάνε μέχρι τέλους την αντιπαράθεση τους με την κυβέρνηση Macron για το συνταξιοδοτικό.
Τα συνδικάτα κάλεσαν για νέες κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και για νέα πανεθνική απεργία την ερχόμενη Τρίτη 28 Μαρτίου (η προγραμματισμένη επίσκεψη του Βασιλιά της Αγγλίας Κάρολου, ο οποίος επρόκειτο να ταξιδέψει με τρένο από το Bordeaux στο Παρίσι, ματαιώθηκε).
Σημειώνεται πως κατά τις χθεσινές κινητοποιήσεις κάηκε η πύλη του δημαρχείου του Bordeaux.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης