Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη νίκη των Ρώσων, πάγωσε σε όλα τα μέτωπα η αντεπίθεση των Ουκρανών - Μέσα σε 3 ημέρες το Κίεβο έχασε 3.715 στρατιώτες

Μεγάλη νίκη των Ρώσων, πάγωσε σε όλα τα μέτωπα η αντεπίθεση των Ουκρανών - Μέσα σε 3 ημέρες το Κίεβο έχασε 3.715 στρατιώτες
Τα ρωσικά στρατεύματα διέκοψαν την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε όλους τους τομείς του μετώπου
Σχετικά Άρθρα
(Upt) Τρεις ημέρες κράτησε, όπως φαίνεται, η πολυθρύλητη ουκρανική αντεπίθεση, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να αποκρούσουν όλες τις εχθρικές ενέργειες που προσπάθησε να εξαπολύσει το καθεστώς του Κιέβου σε διάφορα σημεία στη γραμμή μετώπου, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu σε ενημέρωσε που παρείχε σε δημοσιογράφους.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti, «οι εχθρικές απόπειρες ματαιώθηκαν, ο εχθρός σταμάτησε.
Οι Ρώσοι στρατιώτες και αξιωματικοί επέδειξαν θάρρος και ηρωισμό στις μάχες…
Ο εχθρός δεν πέτυχε τους στόχους του, υπέστη σημαντικές, ασύγκριτες απώλειες» τόνισε ο Ρώσος στρατηγός.
Υπενθυμίζεται πως στις 4 Ιουνίου οι δυνάμεις της 23ης και 31ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επιχείρησαν επίθεση σε πέντε κατευθύνσεις.
Ο εχθρός δεν είχε καμία επιτυχία σε κανένα από αυτά τα μέτωπα.
Τουναντίον, υπέστη σημαντικές απώλειες: 300 άτομα προσωπικό, 16 άρματα μάχης, 26 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 14 οχήματα.
Στις 5 Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν να προχωρήσουν σε επτά κατευθύνσεις με δυνάμεις πέντε ταξιαρχιών, αλλά οι απώλειες ήταν ακόμη πιο σημαντικές: περισσότερα από 1.600 άτομα προσωπικό, 28 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων οκτώ Leopards και τριών τροχοφόρων αρμάτων μάχης AMX-10.
Με άλλα λόγια, μέσα σε τρεις ημέρες οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν έως και 3.715 στρατιωτικούς, 52 άρματα μάχης, 207 τεθωρακισμένα οχήματα, 134 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα προς όλες τις κατευθύνσεις, επεσήμανε ο Shoigu.

Ρωσικές απώλειες και διακριθέντες

«Δυστυχώς, και η Ρωσία είχε απώλειες.
Συνολικά, κατά την απόκρουση της εχθρικής επίθεσης στην Κοινή Ομάδα Δυνάμεων, σκοτώθηκαν 71 στρατιώτες, τραυματίστηκαν 210.
Αχρηστεύθηκαν 15 άρματα μάχης, εννέα οχήματα πεζικού, δύο οχήματα και εννέα πυροβόλα όπλα», είπε ο υπουργός.
Όπως τόνισε, οι μονάδες του 433ου συντάγματος μηχανοκίνητων τυφεκιοφόρων της 127ης μεραρχίας μηχανοκίνητων τυφεκιοφόρων, της 37ης και 60ης ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκιοφόρων επέδειξαν ξεχωριστή ανδρεία στη μάχη.
Ιδιαίτερο ηρωισμό επέδειξε ο 3ος λόχος της 37ης ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκιοφόρων υπό τη διοίκηση του υπολοχαγού Yuri Zhelanov και του διοικητή του 1ου τάγματος της ίδιας ταξιαρχίας, ταγματάρχη Vladimir Polozhentsev.
«Υπό την απειλή της περικύκλωσης, ο υπολοχαγός Zhelanov, τραυματισμένος, μετέφερε την εταιρεία του σε προεξοπλισμένες αμυντικές θέσεις, όπου σταμάτησε επιτυχώς τις προελαύνουσες εχθρικές μονάδες», είπε ο Shoigu.
Μιλώντας για την ανατίναξη του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya από τις ουκρανικές δυνάμεις χθες το βράδυ, ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας είπε ότι το Κίεβο το έκανε για να αποτρέψει την προέλαση του ρωσικού στρατού.
«Προκειμένου να ενισχύσει τη δυναμική του, ο εχθρός σκοπεύει να μεταφέρει μονάδες και εξοπλισμό από την Kherson στην περιοχή των επιθετικών επιχειρήσεων του, αποδυναμώνοντας έτσι σημαντικά τις θέσεις του στη Kherson », εξήγησε ο υπουργός.
Αυτή η τρομοκρατική ενέργεια προκάλεσε πλημμύρα στην περιοχή και θα έχει σοβαρές συνέπειες για το περιβάλλον, κατέληξε ο Shoigu.

Το σχέδιο Barbarossa 2 κατέρρευσε

Οι Ουκρανοί αποτυγχάνουν στην αντεπίθεση τους, δεν έχουν να επιδείξουν καμία στρατιωτική επιτυχία αλλά αντιθέτως υφίστανται τεράστιες απώλειες υποστηρίζει ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Vyacheslav Volodin.
«Η αντεπίθεση του καθεστώτος του Κιέβου συνεχίζεται για τριτη μέρα.
Καμία επιτυχία.
Οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται, οι απώλειες είναι τεράστιες.
Το σχέδιο Barbarossa-2 κατέρρευσε» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Volodin, κάνοντας παραλληλισμό με την εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων στη Σοβιετική Ένωση το 1941 που έμεινε στην ιστορία ως επιχείρηση Barbarossa.
Όπως λέει, είναι προφανές σε όλους ότι «το ΝΑΤΟ πολεμά εναντίον της Ρωσίας» και ότι «οι Ουκρανοί είναι απλώς αναλώσιμο υλικό».

Παραδοχή πρώην στελέχους της CIA: Η ουκρανική αντεπίθεση είναι καταδικασμένη…

Όταν ξεκινήσει η κύρια αντεπίθεση, οι ουκρανικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να καταλάβουν κάποια εδάφη με δυτικά όπλα, αλλά το Κίεβο δεν θα μπορέσει να τα κρατήσει, έγραψε ο πρώην σύμβουλος της CIA James Rickards σε ένα άρθρο για την Daily Reckoning.
«Η επίθεση πιθανότατα θα βαλτώσει καθώς οι ρωσικές δυνάμεις σταδιακά θα την αποκρούσουν.
Εάν η Ουκρανία σπάσει μια γραμμή (της ρωσικής άμυνας), θα πρέπει να αντισταθεί σε μια άλλη» είπε.
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι μια επίθεση τέτοιας κλίμακας απαιτεί τεράστια υλικοτεχνική υποστήριξη, και η Ουκρανία είναι απίθανο να έχει τους απαραίτητους πόρους, πιστεύει ο ειδικός.
«Όπως είπα, η Ρωσία κερδίζει.
Η Δύση δεν έχει την πολυτέλεια να δώσει στην Ουκρανία περισσότερα όπλα και η υποστήριξη για στρατιωτική δράση μειώνεται» είπε.
Το μόνο που μένει είναι διαπραγματεύσεις ή κλιμάκωση προς τον πυρηνικό πόλεμο.
Δυστυχώς, ο Biden είναι πιθανό να κλιμακώσει τη σύγκρουση, κατέληξε ο Rickards.

Tρομοκράτες

Ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν το Shebekino με διάφορους τύπους όπλων το βράδυ της Τρίτης για μία ώρα, σύμφωνα με ανταποκριτή του RIA Novosti.
Όπως αναφέρεται, έγινε χρήση πυραυλικών συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης (πιθανώς Grad) και όλμων διαμετρήματος 120 mm.
Το πρωί, ο κυβερνήτης της περιοχής του Belgorod, Gladkov, είπε ότι την περασμένη ημέρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν εκτοξεύσει 491 μονάδες διαφόρων πυρομαχικών στο Shebekino.
Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ένα άτομο.
Η περιοχή Shebekinsky δέχτηκε ισχυρή επίθεση από τον ουκρανικό στρατό τη νύχτα της 1ης Ιουνίου, οι βομβαρδισμοί επαναλαμβάνονται τακτικά.
Οι τοπικές αρχές μετέφεραν τους κατοίκους της πόλης σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στο Belgorod.
Σε ολόκληρη την περιοχή του Belgorod από τις 11 Απριλίου του περασμένου έτους, υπάρχει ένα κίτρινο επίπεδο τρομοκρατικού κινδύνου.

Ανησυχητική αλλά υπό έλεγχο η κατάσταση στη Zaporizhia

Όσον αφορά το μέτωπο στη Zaporizhia, οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν πως η κατάσταση είναι ανησυχητική αλλά παραμένει υπό έλεγχο.
Αυτό υποστηρίζει ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία», ο οποίος υποστηρίζει ότι μετά τις πρώτες του αποτυχίες, ο ουκρανικός στρατός ανασυντάσσεται.
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή η επίθεση μεγάλης κλίμακας είναι απλώς μια προθέρμανση πριν από τα κύρια γεγονότα στο θέατρο επιχειρήσεων στη Zaporizhia» είπε ο Rogov.
Σημειώνεται πως ουκρανικά στρατεύματα και Πολωνοί μισθοφόροι προσπάθησαν να διαπεράσουν την πρώτη γραμμή στην περιοχή Zaporozhia, αλλά απωθήθηκαν.
«Το μεσημέρι της 4ης Ιουνίου 2023, μαχητές του ουκρανικού στρατού πραγματοποίησαν μια διερευνητική επίθεση για να σπάσουν το μέτωπο της Zaporozhia κοντά στην περιοχή Veremevsky.
Μαζί με μονάδες τακτικού στρατού, στην επίθεση συμμετείχαν Πολωνοί μισθοφόροι από την τρίτη ομάδα επίθεσης του πολωνικού σώματος.
Χάρη στην ισχυρή άμυνα του 5ου στρατού της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και τα ακριβή χτυπήματα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, του πυροβολικού και των στοχευμένων όλμων, οι Ουκρανού υπέστησαν απώλειες (τουλάχιστον δέκα τεθωρακισμένα οχήματα και περίπου 50 στρατιώτες) και υποχώρησαν.
Στην επίθεση συμμετείχαν περίπου δύο μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού και περισσότερα από 15 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τανκς T-72, οχημάτων M113 αμερικανικής κατασκευής, τεθωρακισμένων αυτοκινήτων M1224 MaxxProo και HMMWV M1151A1.

Δύσκολη η κατάσταση στα πλάγια του Bakhmut

Για μια σταθερά δύσκολη κατάσταση στα πλάγια του Bakhmut κάνει λόγο και ο Denis Pushilin, αναπληρωτής επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
«Η κατάσταση στα πλάγια του Bakhmut είναι σταθερά περίπλοκη.
Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν το Bakhmut με drones, ενώ δεν είναι ασφαλές να σταλούν εκεί περισσότεροι ειδικοί από το υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης και από το υπουργείο Εσωτερικών.
Δεν είναι δυνατό να στείλουμε ακόμα εκεί δημόσιους υπαλλήλους» υπογράμμισε ο Pushilin.

Οι Ουκρανοί δεν ανακοινώνουν την ημέρα της αντεπίθεσης ούτε στους Αμερικάνους

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα των New York Times αναφέρει πως η Ουκρανία δεν ανακοίνωσε στους Αμερικάνους την ακριβή ημερομηνίας της αντεπίθεσης τους, αν και οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι αυτή έχει ήδη ξεκινήσει.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως το Κίεβο έδωσε μόνο ένα χρονικό πλαίσιο, στο οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) σχεδιάζουν να ξεκινήσουν την αντεπίθεση τους με τους New York Times να λένε πως σε αυτό το χρονικό διάστημα εντάσσεται και η περασμένη Κυριακή 4 Ιουνίου.
Αμερικανικοί στρατιωτικοί δορυφόροι κατέγραψαν την ενεργοποίηση ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού.
Σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να μάχονται για να καθορίσουν τη θέση και τον αριθμό των ρωσικών στρατευμάτων, επισημαίνοντας ότι η «αναγνώριση σε ισχύ» θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.
Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πως η αναπληρώτρια επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Anna Malyar υποστήριξε πως οι επιθετικές ενέργειες γίνονται σε διάφορες κατευθύνσεις και ότι το επίκεντρο των εχθροπραξιών παραμένει η περιοχή του Bakhmut.
9_15.JPG
11_13.jpg
10_9.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης