Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ξεκινάει τον Αύγουστο η εκπαίδευση των πιλότων για τα F-16

Ουκρανία: Ξεκινάει τον Αύγουστο η εκπαίδευση των πιλότων για τα F-16
Οι σύμμαχες χώρες του ΝΑΤΟ Δανία και Ολλανδία θα πρωτοστατήσουν στην εκπαίδευση της ουκρανικής αεροπορίας
Ομάδα αποτελούμενη από 11 κράτη θα αρχίσει να εκπαιδεύει Ουκρανούς πιλότους να πετούν με μαχητικά αεροσκάφη F-16 τον Αύγουστο στη Δανία και ένα εκπαιδευτικό κέντρο θα δημιουργηθεί στη Ρουμανία, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τρίτη στο περιθώριο συνόδου του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία.
Τα μέλη του ΝΑΤΟ, η Δανία και η Ολλανδία, ηγούνται των διεθνών προσπαθειών για την εκπαίδευση πιλότων, καθώς και το προσωπικό υποστήριξης, τη συντήρηση αεροσκαφών και, τελικά, τη δυνατότητα προμήθειας F-16 στην Ουκρανία στον πόλεμο της με τη Ρωσία.
«Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να δούμε αποτελέσματα στις αρχές του επόμενου έτους», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Δανίας, Troels Lund Poulsen, στους δημοσιογράφους μετά την τελετή υπογραφής.
Μέχρι στιγμής, καμία χώρα δεν έχει δεσμευτεί να στείλει F-16 στην Ουκρανία, αν και η Πολωνία και η Σλοβακία έχουν προμηθεύσει 27 MiG-29 για να συμπληρώσουν τον στόλο των πολεμικών αεροσκαφών της Ουκρανίας.
Το Κίεβο, εν μέσω της λεγόμενης «αντεπίθεσης», έχει επανειλημμένα ζητήσει από τις δυτικές χώρες να προμηθεύσουν αεροσκάφη και να εκπαιδεύσουν τους πιλότους του να τα πετούν, για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την εναέρια κυριαρχία της Μόσχας.
"Πρέπει να υπερασπιστούμε τον άμαχο πληθυσμό μας, τις υποδομές μας, τα κρίσιμα αντικείμενα, τα σχολεία μας, τα πανεπιστήμιά μας. Γι' αυτό για εμάς είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει αυτός ο συνασπισμός μαχητικών αεροσκαφών", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξίι Ρέζνικοφ.
«Ελπίζω -είμαι αισιόδοξος- ότι μετά από έξι μήνες θα δούμε αποτελέσματα», είπε.
Υπενθυμίζεται ότι στη σύνοδο κορυφής που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν ότι το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται εντός της συμμαχίας, αλλά δεν έδωσαν στο Κίεβο την πρόσκληση ή το χρονοδιάγραμμα για ένταξη που επιδιώκει η χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης