Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα - Al Qassam: Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει την… αόρατη φρίκη, θα βιώσει ένα ανεπανάληπτο ιστορικό τραύμα με το δικό του Βιετνάμ

Γάζα - Al Qassam:  Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει την… αόρατη φρίκη, θα βιώσει ένα ανεπανάληπτο ιστορικό τραύμα με το δικό του Βιετνάμ
Η επερχόμενη επίθεση του Ισραήλ θα είναι πολύ μεγαλύτερη από όλες τις προηγούμενες επιχειρήσεις του στη Γάζα
Σχετικά Άρθρα
Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) προετοιμάζουν μια άνευ προηγουμένου χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας ως απάντηση στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου από την παλαιστινιακή οργάνωση Hamas, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο οκτώ πηγές από το Ισραήλ, τις δυτικές χώρες και τη Μέση Ανατολή.
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant ανακοίνωσε την επικείμενη έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.
«Τώρα βλέπετε τη Γάζα από μακριά, σύντομα θα τη δείτε από μέσα», είπε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνάντησης με στρατιωτικό προσωπικό κοντά στα σύνορα.
Προς το παρόν, οι IDF συνεχίζουν τη διεξαγωγή της επιχείρησης Swords of Iron βομβαρδίζοντας τον θύλακα που ελέγχεται από τη Hamas.
Έχοντας επιστρατεύσει 360.000 εφέδρους, ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται τώρα για τη δεύτερη φάση της επιχείρησης που θα είναι απαράμιλλη στη βαναυσότητά της, ανέφερε το Reuters.
Η επερχόμενη επίθεση του Ισραήλ θα είναι πολύ μεγαλύτερη από όλες τις προηγούμενες επιχειρήσεις του στη Γάζα.
Όπως αποκάλυψαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι, το Ισραήλ απλώς αποδυνάμωσε τις στρατιωτικές δυνατότητες της Hamas χωρίς να καταστρέψει το κίνημα.

Στόχος η πλήρης καταστροφή

Στόχος της επερχόμενης επιχείρησης είναι η πλήρης καταστροφή των υποδομών στη Λωρίδα της Γάζας, ακόμη και με τίμημα σοβαρών απωλειών στον άμαχο πληθυσμό.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, τα ισραηλινά χτυπήματα έχουν ήδη σκοτώσει περίπου 3.500 ανθρώπους και έχουν τραυματίσει περίπου 12.000 ακόμη.
Στη δεύτερη φάση της επιχείρησης, ο ισραηλινός στρατός σχεδιάζει να απωθήσει τους αμάχους πίσω στα σύνορα του θύλακα με την Αίγυπτο, στη συνέχεια να εξοντώσει τους μαχητές της Hamas και να καταστρέψει το δίκτυο των υπόγειων σηράγγων που η ομάδα χρησιμοποίησε για να επιτεθεί στο Ισραήλ.
Η Hamas έχει ένα ολόκληρο δίκτυο υπόγειων σηράγγων.
Το Ισραήλ δεν θα μπορέσει να καταστρέψει αυτές τις σήραγγες με τη βοήθεια μόνο τανκς και ρουκετών.

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam απειλούν το Ισραήλ με ...Βιετνάμ

Επιπλέον, η στρατιωτική πτέρυγα της ισλαμιστικής ομάδας, οι Ταξιαρχίες Al-Qassam, έχoυν επίσης κινητοποιήσει τους πόρους της και προετοιμάζεται ενεργά για μια επίθεση τοποθετώντας αντιαρματικές νάρκες και παγίδες εκρηκτικών για Ισραηλινούς στρατιώτες στον θύλακα.
Πιστεύεται ότι η κατασκευή των σηράγγων ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Στην αρχή σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τις σήραγγες για λαθρεμπόριο, αλλά το 2006 η Hamas συνειδητοποίησε ότι το σύστημα των σηράγγων θα μπορούσε να είναι κατάλληλο και για στρατιωτικούς σκοπούς.
Κατασκεύασαν μια σήραγγα κάτω από τα σύνορα μεταξύ Γάζας και Ισραήλ. Οι μαχητές της Hamas χρησιμοποιούν τις σήραγγές τους για να κρατήσουν εκεί τις προμήθειες και τα πυρομαχικά τους. Μπορούν ακόμη και να εκτοξεύουν πυραύλους από σήραγγες. Οι σήραγγες της Hamas μοιάζουν πολύ με τα υπόγεια συγκροτήματα που έχτιζαν στη ζούγκλα οι στρατιώτες του Λαϊκού Στρατού του Βιετνάμ.
Οι σήραγγες της Γάζας, ωστόσο, κατασκευάστηκαν με τη χρήση κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Υπάρχει ρεύμα, φαγητό, νερό και κρεβάτια για ξεκούραση εκεί.
Πιστεύεται ότι οι σήραγγες κατασκευάστηκαν σε βάθη έως και 30 μέτρα.
Η Hamas έχει ξοδέψει δύο δεκαετίες για να κατασκευάσει τον λαβύρινθο των υπόγειων αμυντικών σηράγγων για να μπορεί να δείξει αντίσταση σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση.

National Interest: Μεγάλες απώλειες για το Ισραήλ

Επομένως, η εισαγωγή στρατευμάτων στη Γάζα πιθανότατα θα συνεπάγεται μεγάλες απώλειες για το Ισραήλ.
Οι είσοδοι σήραγγας παραλλαγής βρίσκονται παντού στη Γάζα.
Οι μαχητές της Hamas θα τοποθετήσουν βόμβες και νάρκες σε κάθε δρόμο και σοκάκι.
Η εισβολή στις σήραγγες θα είναι δύσκολο να σπάσουν για τις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις, ανέφερε το National Interest.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021 ο ισραηλινός στρατός είπε ότι κατέστρεψε σχεδόν 100 χιλιόμετρα υπόγειων σηράγγων.
Οι εκπρόσωποι της Hamas απάντησαν στη συνέχεια λέγοντας ότι το Ισραήλ μπόρεσε να πλήξει μόνο το 5% των σηράγγων, ενώ το μήκος των υπόγειων συγκροτημάτων στη Λωρίδα της Γάζας ήταν συνολικά σχεδόν 500 χιλιόμετρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης