Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουτιά -39% για τη μετοχή της Siemens Energy - Συνομιλίες με τράπεζες, γερμανική κυβέρνηση για εγγυήσεις 16 δισ. ευρώ

Βουτιά -39% για τη μετοχή της Siemens Energy - Συνομιλίες με τράπεζες, γερμανική κυβέρνηση για εγγυήσεις 16 δισ. ευρώ
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg, η εταιρεία αναζητά περίπου 16 δισ. ευρώ για δύο χρόνια
Βουτιά κατά 39% σημειώνουν οι μετοχές της Siemens Energy μετά την ανακοίνωση του ομίλου ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τις τράπεζες και τη γερμανική κυβέρνηση για την ενίσχυση του ισολογισμού της.
Οι μετοχές της εταιρείας στο γερμανικό χρηματιστήριο κατέρρευσαν στα 6,47 ευρώ καταγράφοντας απώλειες 39,25%.
Siemens_Energy.JPG

Σε ανακοίνωση της προς το Χρηματιστήριο, η εταιρεία ανέφερε πως «εξετάζει διάφορα μέτρα για την ενίσχυση του ισολογισμού της Siemens Energy και βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις με ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών και της γερμανικής κυβέρνησης, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόσβαση της σε αυξημένο όγκο εγγυήσεων που είναι αναγκαίος για τη διευκόλυνση της αναμενόμενης ισχυρής ανάπτυξης».
Η Siemens Energy πρόσθεσε ότι «η έντονη αύξηση των παραγγελιών, ιδίως στους πρώην επιχειρηματικούς τομείς του φυσικού αερίου και της ενέργειας, οδηγεί σε αυξανόμενη ανάγκη εγγυήσεων για μακροπρόθεσμα έργα».
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg, η εταιρεία αναζητά περίπου 16 δισ. ευρώ για δύο χρόνια. Η Siemens Energy δεν αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ρευστότητας, αλλά η Siemens AG, η οποία κατέχει περίπου το ένα τέταρτο της εταιρείας, δεν θέλει να παράσχει περαιτέρω εγγυήσεις, είπαν οι πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση για την αναζήτηση εγγυήσεων έρχεται μετά την προειδοποίηση της εταιρείας προς τους επενδυτές τον Αύγουστο ότι αναμένει ζημίες ύψους 4,5 δισ. ευρώ φέτος, λόγω των προβλημάτων στην κατασκευάστρια εταιρεία ανεμογεννητριών Siemens Gamesa, η οποία υποφέρει από τεχνικές προκλήσεις και πληθωριστικές πιέσεις.
Σημειώνεται ότι οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει κατά σχεδόν 70% από τον Ιούνιο, όταν αποκάλυψε τις αυξανόμενες προκλήσεις στην εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αιολική ενέργεια, σε μια στιγμή που ο διευθύνων σύμβουλος, Christian Bruch περιέγραψε ως «πικρή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης