Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό πίεση οι ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,3% - Τα βλέμματα στην ΕΚΤ, δεν πείθει η Κίνα

Υπό πίεση οι ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,3%  - Τα βλέμματα στην ΕΚΤ, δεν πείθει η Κίνα
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε πτώση 0,2%, λίγο κάτω από τα ιστορικά υψηλά της Δευτέρας
(upd) Υπό πίεση διαπραγματεύεονται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, ακολουθώντας τις ασιατικές μετοχές, καθώς οι δεσμεύσεις της Κίνας να μετασχηματίσει την οικονομία της εν μέσω της παραπαίουσας ανάπτυξης, δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους επενδυτές, ενώ παράλληλα είναι επιφυλακτικοί, εν όψει μιας σειράς οικονομικών στοιχείων για την ευρωζώνη και τις ΗΠΑ.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε πτώση 0,2%, λίγο κάτω από τα ιστορικά υψηλά της Δευτέρας.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει απώλειες 0,3% στις 17.664 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,2% στις 7.616 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.944 με πτώση 0,22%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,1% στις 32.901 μονάδες.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει άνοδo 0,1% στις 10.074 μονάδες
Οι πρώτες ύλες ηγήθηκαν των κλαδικών απωλειών, σημειώνοντας πτώση 1,1% λόγω των χαμηλότερων τιμών των μετάλλων, καθώς το σταθερότερο δολάριο και η απογοήτευση από την έλλειψη νέων υποστηρικτικών μέτρων στην κορυφαία καταναλωτική Κίνα προκάλεσαν ανησυχίες, σημειώνει το Reuters.

Σημάδια ανάκαμψης για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο 2024

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, σημάδια ανάκαμψης κατέγραψε ηη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο του 2024, καθώς οι υπηρεσίες σημείωσαν άνοδο για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, αντισταθμίζοντας τη συρρίκνωση στη μεταποίηση.
Ειδικότερα, ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της HCOB, ο οποίος καταρτίζεται από την S&P Global και θεωρείται καλός οδηγός της συνολικής οικονομικής υγείας, εκτινάχθηκε στο 49,2 τον Φεβρουάριο από το 47,9 του Ιανουαρίου, υψηλότερα από την προκαταρκτική εκτίμηση για 48,9, στην καλύτερη μέτρησή του από τον Ιούνιο.
Ωστόσο παραμένει σε συρρίκνωση, κάτω από τις 50 μονάδες. 
Ο δείκτης PMI υπηρεσιών ενισχύθηκε στο 50,2 από 48,4, πάνω από την αρχική μέτρηση του 50 , ενώ ο δείκτης PMI για την απασχόληση στις υπηρεσίες σκαρφάλωσε σε υψηλό οκτώ μηνών, στο 52,7 από 51,2.
Ωστόσο, σημειώνει το Reuters, υπάρχουν ενδείξεις για τη δημιουργία πληθωριστικών πιέσεων, καθώς τόσο ο σύνθετος δείκτης τιμών εισροών όσο και ο σύνθετος δείκτης τιμών εκροών αυξήθηκαν, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού διαμορφώθηκε σε υψηλό εννέα μηνών, στο 54,4, από 54,2 τον Ιανουάριο 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης