Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τον πληθωρισμό - Στο +1,23% ο DAX

Ισχυρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τον πληθωρισμό - Στο +1,23% ο DAX
Στο 2,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Φεβρουάριο
Ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 1,23%, στις 17.965 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1,02% στις 7.747 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 8.087 με κέρδη 0,84%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύθηκε 1,31% στις 33.753 μονάδες.
Η μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Φεβρουάριο, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί την Τρίτη, παρακολουθείται στενά για να δούμε πώς θα μπορούσε να ενημερώσει την πορεία των επιτοκίων της Fed.
Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι οι τιμές σε ένα ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 0,4%.

Στο 2,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Φεβρουάριο

Στο 2,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία.
Οι γερμανικές τιμές καταναλωτή, εναρμονισμένες σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχαν αυξηθεί κατά 2,9% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο.
Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4%.
Οι τιμές της ενέργειας συνέχισαν να επηρεάζουν καθοδικά τον πληθωρισμό, σημειώνοντας πτώση 2,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Από την άλλη πλευρά, οι τιμές των αγαθών αυξήθηκαν κατά 1,8% και των υπηρεσιών κατά 3,4%.
Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν επίσης κατά 0,9% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) παρουσίασε αύξηση 3,4% σε ετήσια βάση.

Ασία

Στις ασιατικές αγορές, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο άνω του 3% για να ηγηθεί των κερδών στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και επρόκειτο να επεκτείνει το τριήμερο σερί των κερδών, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,23% για να κλείσει στις 3.597,49 μονάδες.
Ο εταιρικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας για τον Φεβρουάριο αυξήθηκε στο 0,6%, ξεπερνώντας το 0,5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, από το 0,2% του Ιανουαρίου.
Μια ισχυρή μέτρηση του πληθωρισμού θα μπορούσε επίσης να ανοίξει το δρόμο για την Τράπεζα της Ιαπωνίας να αυξήσει τα επιτόκια σύντομα, γεγονός που θα επιβάρυνε τις ιαπωνικές αγορές μετοχών.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 διολίσθησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, χάνοντας 0,06% στις 38.797,51 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,36% και έκλεισε στις 2.657,24 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης