Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 19,7 ευρώ η τιμή στόχος για τη ΔΕΗ από Euroxx

tags :
Στα 19,7 ευρώ η τιμή στόχος για τη ΔΕΗ από Euroxx
Η Euroxx της ΔΕΗ αναμένει ότι η νέα στρατηγική θα επιφέρει αύξηση EBITDA κατά 68% το 2026
Την κάλυψη της ΔΕΗ αρχίζει η Euroxx, τη μεγαλύτερη καθετοποιημένη εταιρεία κοινής ωφέλειας στην Ελλάδα, όπως αναφέρει, με τιμή στόχο στα 19,7 εκατ. ευρώ και τη σύσταση overweight.
Η ΔΕΗ έχει δεσμευτεί για έναν στρατηγικό μετασχηματισμό, μετατοπίζοντας την εστίαση της από τα ορυκτά καύσιμα σε καθαρές βιώσιμες πηγές ενέργειας.
Η Euroxx αναμένει ότι η νέα στρατηγική θα επιφέρει αύξηση EBITDA κατά 68% το 2026, βασισμένη κυρίως στο ολοκληρωμένο περιθώριο κέρδους και >4,0 GW νέας ισχύος στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Θεωρεί ότι η ΔΕΗ είναι στρατηγικά τοποθετημένη για να επωφεληθεί από τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, ενώ προσφέρει στους επενδυτές έναν σταθερό συνδυασμό ανάπτυξης και μερισμάτων.

Στρατηγικής

Η ΔΕΗ βρίσκεται σε στρατηγικό μετασχηματισμό με τις ΑΠΕ να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.
Ο Όμιλος έχει δεσμεύσει 9 δισ. ευρώ κεφαλαίου ανάπτυξης το 2024-2026 και η στρατηγική επικεντρώνεται σε επιθετικές προσθήκες δυναμικότητας ΑΠΕ, προσθέτοντας >4,0 GW σε αιολική, ηλιακή και αποθήκευση, παράλληλα με τον παροπλισμό της λιγνιτικής δυναμικότητας και τις επενδύσεις στη διανομή.
Τα EBITDA θα φτάσουν τα 2,3 δισ. ευρώ το 2026.
Το ισχυρό μακροοικονομικό υπόβαθρο θα υποστηρίξει τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στο μέλλον, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Euroxx, η επιτυχής επίτευξη των στόχων ΑΠΕ θα μεταφραστεί σε EBITDA 2,3 δισ. ευρώ για το 2026, σύμφωνα με τις οδηγίες της διοίκησης.
Η Euroxx αναμένει ότι η ισχυρή ανάπτυξη από τις δραστηριότητες διανομής, σε συνδυασμό με τις σταθερές επιδόσεις από τις επιχειρήσεις ενσωματωμένου περιθωρίου κέρδους, θα στηρίξει τις παραδοσιακά ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές, τροφοδοτώντας τις υψηλές κεφαλαιουχικές ανάγκες την περίοδο 2024-2026, με το καθαρό χρέος/EBITDA ωστόσο να μην υπερβαίνει το όριο των 3,5x.
1_634.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης