Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαργύρης (GPO): Η κυβέρνηση κάνει λάθος να θεωρεί ότι η υπόθεση των Τεμπών υποκινείται από την αντιπολίτευση

Παπαργύρης (GPO): Η κυβέρνηση κάνει λάθος να θεωρεί ότι η υπόθεση των Τεμπών υποκινείται από την αντιπολίτευση
Ο Αντώνης Παπαργύρης, διευθυντής ερευνών της GPO, μίλησε για το πώς διαμορφώνεται η κοινή γνώμη μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή
"Η κυβέρνηση συνεχίζει και κάνει ένα λάθος. Θεωρεί ότι όλο αυτό το πράγμα που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι υποκινούμενο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτό δεν ισχύει επουδενί. Η υπόθεση των Τεμπών είναι μια γνήσια λαϊκή, αυθόρμητη αντίδραση του κόσμου", σημείωσε ο Αντώνης Παπαργύρης, διευθυντής ερευνών της GPO.
Ειδικότερα, ο Αντώνης Παπαργύρης, διευθυντής ερευνών της GPO, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Πρόγραμμα, για το πώς διαμορφώνεται η κοινή γνώμη μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.
Αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει βρεθεί σε "πολύ δύσκολη και αμήχανη θέση", ανέφερε ο Αντώνης Παπαργύρης.
"Αυτή την κατάσταση τη διέβλεψαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως το ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο έκαναν αυτή την κίνηση, η οποία είναι συνταγματικό τους δικαίωμα, να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας. Είχε φανεί για όλο το προηγούμενο διάστημα ότι τα Τέμπη παραμένουν ένα ζήτημα το οποίο ενοχλεί πάρα πολύ την ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση, κατά την προσωπική μου άποψη, είχε υποτιμήσει το συγκεκριμένο ζήτημα, επένδυσε στη λήθη, θεώρησε ότι το ζήτημα έχει κλείσει, ότι δεν πρόκειται να ξαναέρθει στην επιφάνεια. Ωστόσο ήρθε η Εξεταστική και..." επισήμανε ο κ. Παπαργύρης.
"Η κυβέρνηση συνεχίζει και κάνει ένα λάθος. Θεωρεί ότι όλο αυτό το πράγμα που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι υποκινούμενο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτό δεν ισχύει επουδενί. Η υπόθεση των Τεμπών είναι μια γνήσια λαϊκή, αυθόρμητη αντίδραση του κόσμου στην οποία πρωταγωνιστούν οι γονείς των θυμάτων και είναι πολύ λογικό. Όλο αυτό δημιούργησε το κλίμα και όχι τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήρθαν στη συνέχεια να προσπαθήσουν να διοχετεύσουν πολιτικά αυτή την οργή των πολιτών" τόνισε ο κ. Παπαργύρης.
Περιέγραψε μια "ασυνήθιστη κινητικότητα" που παρατηρείται εντός του εκλογικού σώματος και την αποδίδει σε μεγάλο βαθμό στη χαλαρή ψήφο των ευρωεκλογών.
"Δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα αν είχαμε εθνικές εκλογές, ωστόσο βλέπουμε ότι γίνονται περίεργες μετακινήσεις, δηλαδή πράγματα τα οποία μάλλον δεν θα τα περιμέναμε μεταξύ των κομμάτων. Το ζητούμενο τώρα είναι πόση θα είναι η πιθανολογούμενη φθορά της κυβέρνησης, γιατί από ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση θα έχει μια φθορά. Το θέμα είναι να δούμε πόσο μεγάλη θα είναι αυτή. Σημαντικό είναι, ο αγώνας που γίνεται για τη δεύτερη και τρίτη θέση και πού ακριβώς θα τοποθετηθούν αυτά τα δύο κόμματα", ανέφερε ο κ. Παπαργύρης.
"Ενισχυμένα προς το παρόν φαίνεται να είναι η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου και το ΚΚΕ. Ωστόσο θεωρώ ότι θα δούμε κι άλλα μικρότερα κόμματα τα οποία θα αποσπάσουν ψήφους. Σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί υπάρχει ένα θετικό για την κυβέρνηση. Υπάρχει φθορά αλλά η φθορά δεν κατευθύνεται προς έναν πολιτικό φορέα. Διαχέεται παντού. Δεν υπάρχει ένας βασικός υποδοχέας, ο οποίος θα είναι ο βασικός εκφραστής της αντιπολίτευσης. Επομένως αυτό διευκολύνει αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση, καθώς δεν διαμορφώνεται ένας αντίπαλος πόλος" είπε ο κ. Παπαργύρης.

Είναι πιθανές οι διπλές εκλογές;

Ερωτηθείς αν θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο διπλών εκλογών τον Ιούνιο, ο κ. Παπαργύρης, με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη,
"Ωστόσο, ναι, θα πάμε σε πολύ σκληρή πόλωση. Δεν φαινόταν αυτό το πράγμα αλλά φαίνεται ότι πλέον όλα τα κόμματα έχουν επενδύσει σε αυτό και τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να δείξουν ότι μπορούν να υπάρξουν ως πόλοι αντιπολίτευσης και η κυβέρνηση που θέλει να έχει ένα καθαρό δρόμο μπροστά της μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές που είναι σε τρία χρόνια, στην οποία κανείς δεν την αμφισβητεί.
Ένα ποσοστό που μπορεί να δημιουργήσει οποιαδήποτε αμφισβήτηση θα είναι ένα αγκάθι στα πλευρά της κυβέρνησης, το οποίο θα προσπαθούν συνεχώς να το χρησιμοποιούν οι αντίπαλοι" συμπλήρωσε.
"Ο πήχης για την κυβέρνηση έχει τεθεί στο αποτέλεσμα των προηγούμενων ευρωεκλογών, δηλαδή στο 33%", προσέθεσε καταλήγοντας ο κ. Παπαργύρης, σημειώνοντας ότι δημοσκοπικά, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 28,5%, και στις εκτιμήσεις που γίνονται είναι πάνω από το 30.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης