Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε μπαλόνι της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε μπαλόνι της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό το αερόστατο χρησιμοποιήθηκε από το Κίεβο για να επιχειρήσει τρομοκρατική επίθεση σε στόχους στη Ρωσική Ομοσπονδία
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την αναχαίτιση και την καταστροφή ενός ουκρανικού μπαλονιού μικρού μεγέθους (MSH) πάνω από το έδαφος της περιοχής του Κουρσκ.
Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί, γύρω στις 08:15 ώρα Μόσχας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό το αερόστατο χρησιμοποιήθηκε από το Κίεβο για να επιχειρήσει τρομοκρατική επίθεση σε στόχους στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Οι δυνάμεις αεράμυνας που βρίσκονταν σε υπηρεσία κατέρριψαν με επιτυχία το αερόστατο, εμποδίζοντας την υλοποίηση του σχεδίου.
Τα συστήματα αεράμυνας, που βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, εντόπισαν γρήγορα και κατέστρεψαν μια πιθανή απειλή.
«Γύρω στις 08.15 ώρα Μόσχας, μια απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας μπαλόνι μικρού μεγέθους (SMB) σε αντικείμενα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σταμάτησε.
Το ουκρανικό MVSh καταστράφηκε από συστήματα αεράμυνας σε υπηρεσία πάνω από το έδαφος της περιοχής του Κουρσκ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τους συγκεκριμένους στόχους που θα μπορούσε να στόχευε η επίθεση, αλλά τόνισε την επαγρύπνηση και την ετοιμότητα των δυνάμεών του για τυχόν απειλές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης