Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, μετά την ομιλία Powell – Στο +0,4% o Dow, o S&P -0,21%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, μετά την ομιλία Powell – Στο +0,4% o Dow, o S&P -0,21%
Νευρικότητα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Μεικτή εικόνα και συχνές εναλλαγές προσήμων παρουσίασε το αμερικανικό χρηματιστήριο την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου, αλλά και στα όσα είπε για τη νομισματική πολιτική ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,17 στις 37.798 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,21% στις 5.051 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε μείωση -0,12% στις 15.865 μον.
φσδασδφαασφδ.JPG
Στο ταμπλό, οι μετοχές της UnitedHealth σημείωσαν ράλι άνω του 5,22%, λόγω των καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων τριμήνου.
Επίσης, μεικτά ήταν τα αποτελέσματα τριμήνου για την Johnson & Johnson, ωθώντας τη μετοχή στο -2,13%.
Την ίδια στιγμή, η Morgan Stanley έκανε άλμα 2,47%, αφού ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ και η Bank of America, μετά τα αποτελέσματα τριμήνου, κατέγραψε πτώση -3,53%.
Τέλος, η μετοχή της Tesla υποχώρησε 2,71% διευρύνοντας τις απώλειες για το 2024, με την κεφαλαιοποίηση της αυτοκινητοβιομηχανίας να βουτάει κάτω από το επίπεδο των 500 δισ. δολαρίων.
Οι απώλειες από την αρχή του έτους άγγιξαν το 38%.

«Πάγο» στα σενάρια για δραστική μείωση των επιτοκίων εντός του 2024, έβαλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) Jerome Powell, επικαλούμενος τα πρόσφατα μη ικανοποιητικά στοιχεία για τον πληθωρισμό.
«Τα πρόσφατα στοιχεάι δείχνουν έλλειψη περαιτέρω προόδου στον πληθωρισμό (των ΗΠΑ)», ανέφερε, μιλώντας στο Stanford University.
Τούτου λεχθέντος, ζήτησε «περισσότερο χρόνο για να λειτουργήσει η περιοριστική νομισματική πολιτική» και να καταπολεμηθεί ο επίμονα υψηλά πληθωρισμός.
Βέβαια, σημείωσε ότι η αμερικανική οικονομία έχει αποδειχθεί ανθετική κόντρα στις μεγάλες προκλήσεις, ενώ επισήμανε ότι η εγχώρια αγορά εργασίας «κινείται πλέον σε καλύτερη ισορροπία», με τις ευρύτερες πιέσεις στους μισθούς σταδιακά να μετριάζονται.
Ο πρόεδρος της Fed αντιμετωπίζει εντεινόμενες πιέσεις. Το γεγονός ότι τόσο ο Joe Biden όσο και ο Trump ζύγισαν την περασμένη εβδομάδα δεν το κάνει πιο εύκολο.
Σημειώνεται πως το ΔΝΤ αναμένει ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί κατά 2,7% φέτος -έναντι αρχικής εκτίμησης 2,1% και ανάπτυξης 2,5% το 2023.

Στα μάκρο, πτώση κατέγραψε τον Μάρτιο η κατασκευή νέων κατοικιών, καθώς η άνοδος των στεγαστικών επιτοκίων πιέζει τους αγοραστές.
Όπως μεταδίδει το Marketwatch, οι ενάρξεις κατοικιών πραγματοποίησαν πτώση 14,7% τον περασμένο μήνα, στις 1,32 εκατ. μονάδες από 1,55 εκατ. τον Φεβρουάριο.
Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Αύγουστο.
Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στο 1,48 εκατ.
Εν τω μεταξύ, οι νέες οικοδομικές άδειες κινήθηκαν 4,3% χαμηλότερα, στο 1,46 εκατ.

Την ίδια στιγμή, αύξηση κατά 0,4% παρουσίασε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2024, έπειτα από αύξηση 0,1% τον προηγούμενο μήνα.
Η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 0,8% σε ετήσια βάση.
Η εξόρυξη μειώθηκε κατά 1,4% σε μηνιαία βάση και κατά 2,0% σε ετήσια βάση. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας αυξήθηκε κατά 2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά μειώθηκε κατά 3,1% σε ετήσια βάση.
Η χρήση του παραγωγικού δυναμικού για το σύνολο του βιομηχανικού τομέα αυξήθηκε στο 78,4%, το οποίο είναι 1,2 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον μακροχρόνιο μέσο όρο του.
Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, το ποσοστό μειώθηκε κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης