Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Δραματική η κατάσταση στο Chasiv Yar μετά την αποχώρηση της 67ης ταξιαρχίας του Ουκρανικού στρατού

Forbes: Δραματική η κατάσταση στο Chasiv Yar μετά την αποχώρηση της 67ης ταξιαρχίας του Ουκρανικού στρατού
«Έχοντας χάσει την 67η ταξιαρχία, οι υπερασπιστές του Chasiv Yar έχασαν επίσης τα άρματα μάχης και το πυροβολικό της 67ης ταξιαρχίας»
Μετά την αναδιάταξη της 67ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων λόγω απωλειών, η άμυνα του Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut θα μείνει χωρίς σημαντικά όπλα, γράφει το Forbes.
«Τώρα η 67η ταξιαρχία - ότι έχει απομείνει από αυτήν - έχει αναδιαταχθεί στα μετόπισθεν της Ουκρανίας και η άμυνα της περιοχής του Chasiv Yar, προφανώς, έχει αναλάβει μια ταξιαρχία εδαφικής άμυνας…
Ωστόσο καμία Ταξιαρχία εδαφικής άμυνας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη δύναμη πυρός μιας μηχανοκίνητης ταξιαρχίας».
Το Forbes αναφέρει ότι το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας πήρε αυτή την απόφαση μετά από αρκετές εβδομάδες δραματικών γεγονότων λόγω πολλών σκανδάλων εντός της ταξιαρχίας.
Σημειώνεται ότι χρειάζεται περισσότερη δύναμη πυρός προς αυτή την κατεύθυνση, αφού ήδη πλησιάζουν πολύ περισσότερα ρωσικά στρατεύματα.
Το Forbes εξηγεί ότι οι Ταξιαρχίες εδαφικής άμυνας έχουν συνήθως παλαιότερα και ελαφρύτερα όπλα από άλλες μονάδες.
«Έχοντας χάσει την 67η ταξιαρχία, οι υπερασπιστές του Chasiv Yar έχασαν επίσης τα άρματα μάχης και το πυροβολικό της 67ης ταξιαρχίας».
Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση ξεκίνησε επιθεωρήσεις κατά της 67ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά την απώλεια ορισμένων θέσεων προς την κατεύθυνση του Chasiv Yar, ανέφερε η Ukrayinska Pravda.
Σύμφωνα με την Ukrayinska Pravda, η στρατιωτική ηγεσία σε διάφορα επίπεδα ενδιαφέρθηκε για το γιατί μια τέτοια μονάδα με κίνητρα «ηττήθηκε» προς αυτή την κατεύθυνση.
Σύμφωνα με την Ukrayinska Pravda, ένας από τους λόγους που ανακάλυψε η επιθεώρηση ήταν προβλήματα μέσα στην ίδια την ταξιαρχία.
Οι Ουκρανοί έστελναν τους «pixels» (στρατιώτες από εθνικιστικές ομάδες), πρώτους στη μάχη, με αποτέλεσμα, λόγω έλλειψης εμπειρίας, να χάσουν έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης