Διεθνή

Νευρικότητα στη Wall: Στο -0,22% ο S&P 500, o Nasdaq -0,52%

Νευρικότητα στη Wall: Στο -0,22% ο S&P 500, o Nasdaq -0,52%
Νευρική η Wall...
Εναλλαγές προσήμων και μεικτά πρόσημα εμφάνισαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις σημερινές ομιλίες των αξιωματούχων της Fed, που καλούνται να δώσουν κατευθύνσεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.
Την ίδια στιγμή, η αγορά καλείται να αξιολογήσει τα δεδομένα από την αγορά εργασίας αλλά και από τις πωλήσεις κατοικιών.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε οριακή άνοδο +0,06% στις 37.775 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε μείωση -0,22% στις 5.011 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε -0,52% στις 15.601 μον.
φαδσφασδφσαδ.JPG
Στο ταμπλό, η Equifax υτοχώρησε 8,5%, λόγω του απογοητευτικού guidance για το δεύτερο τρίμηνο.
«Η χρηματιστηριακή αγορά υποχωρεί τις τελευταίες εβδομάδες επειδή οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων έχουν μειωθεί σημαντικά» δήλωσε ο Michael Landsberg, επικεφαλής επενδύσεων της Landsberg Bennett Private Wealth Management.
«Οι επενδυτές δεν αποκομίζουν κέρδη μετά την ισχυρή απόδοση, που παρατηρήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο».
Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, πάνω από το 12% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου μέχρι τώρα. Από αυτές πάνω από το 73% ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,64% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,99%.

Σε ό,τι αφορά τα μάκρο, την τελευταία εβδομάδα υποβλήθηκαν 212.000 νέες αιτήσεις για λήψη επιδόματος όσες και την εβδομάδα που είχε προηγηθεί, ενώ η μέση εκτίμηση των αναλυτών προέβλεπε οριακή αύξηση στις 215.000.
Έτσι, αμετάβλητος παρέμεινε και ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, στις 214.500 αιτήσεις.
Τέλος, ο αριθμός των αιτήσεων για παράταση υφιστάμενων επιδομάτων, ένα καλό μέτρο της τάσεις των προσλήψεων, εμφάνισε ανεπαίσθητη άνοδο στις 1,812 εκατ. αιτήσεις από τις 1,81 εκατ. της εβδομάδας που είχε προηγηθεί.

Πτώση κατέγραψαν τον Μάρτιο οι μεταπωλήσεις κατοικιών, ενώ υψηλότερα κινήθηκε η μέση τιμή πώλησης.
Ειδικότερα, οι μεταπωλήσεις υποχώρησαν 4,3% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, στον εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 4,19 εκατομμυρίων μονάδων, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR).
Τον Φεβρουάριο είχαν σκαρφαλώσει σε υψηλό έτους.
Η πτώση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.
Η μέση τιμή πώλησης ήταν 393.500, δολάρια, περίπου 4,8% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.
Ο αριθμός των κατοικιών που είναι διαθέσιμες προς πώληση διαμορφώθηκε στο 1,11 εκατ, καταγράφοντας αύξηση 14,4%. Με τον τρέχοντα ρυθμό, θα απαιτούνταν 3,2 μήνες για να πουληθούν όλες οι κατοικίες στην αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης