Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία θωρακίζει τα διυλιστήριά της από επιθέσεις με drones – Η ουκρανική στρατηγική και τα αντίμετρα

Η Ρωσία θωρακίζει τα διυλιστήριά της από επιθέσεις με drones – Η ουκρανική στρατηγική και τα αντίμετρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα προτρέψει την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις με drone σε ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου λόγω της εκτίμησης της Ουάσιγκτον ότι τα χτυπήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ρωσικά αντίποινα και να ωθήσουν ανοδικά τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου
Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Bashneft, μέρος του κρατικά ελεγχόμενου κολοσσού Rosneft, έχει εγκαταστήσει μεταλλικό πλέγμα στα διυλιστήρια της προκειμένου να τα προστατεύει από επιθέσεις με drone από την Ουκρανία, ανέφεραν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, επικαλούμενα δηλώσεις του Radiy Khabirov, επικεφαλής της περιοχής Bashkortostan όπου εδρεύει η Bashneft.
«Δεν σταματάμε εκεί.
Υπάρχουν πολλές λύσεις εκεί, τις οποίες δεν θα αποκαλύψω ακόμα.
Υπάρχει ιεράρχηση των αμυντικών προτεραιοτήτων.
Αλλά πιστέψτε με, ανησυχούμε πολύ για αυτό (σ.σ. τις επιθέσεις με drones)», ανέφερε ο Khabirov, σύμφωνα με το πρακτορείο Bashinform.
Φέτος, η Ουκρανία έχει εντείνει τις επιθέσεις στα διυλιστήρια πετρελαίου στη Ρωσία, τα οποία έχουν μειώσει τη ρωσική ικανότητα διύλισης εξέλιξη η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ανησυχεί τον Λευκό Οίκο καθώς είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε άνοδο των διεθνών τιμών.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα προτρέψει την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις με drone σε ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου λόγω της εκτίμησης της Ουάσιγκτον ότι τα χτυπήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ρωσικά αντίποινα και να ωθήσουν ανοδικά τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου, ανέφεραν οι Financial Times σε ρεπορτάζ τους τον περασμένο μήνα, επικαλούμενες πηγές του Λευκού Οίκου.
Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Ουκρανία σε ρωσικά διυλιστήρια θα μπορούσαν να διαταράξουν τις αγορές καυσίμων παγκοσμίως, δήλωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) την περασμένη εβδομάδα, εκτιμώντας ότι έως και 600.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) της δυναμικότητας των ρωσικών διυλιστηρίων θα μπορούσαν να τεθούν εκτός δικτύου το δεύτερο τρίμηνο.

Η Ρωσία επανέφερε σε λειτουργία ορισμένες μονάδες διύλισης πετρελαίου τις τελευταίες εβδομάδες, μειώνοντας τη χωρητικότητα των μονάδων που βρίσκονται εκτός συνδέσης από χτυπήματα ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε περίπου 10%, από 14% στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Η ικανότητα διύλισης στη Ρωσία που είναι επί του παρόντος εκτός σύνδεσης λόγω επιθέσεων με drone υπολογίζεται τώρα από το Reuters σε περίπου 660.000 βαρέλια την ημέρα (bpd), σε σύγκριση με 907.000 bpd εκτός σύνδεσης στα τέλη Μαρτίου.
Ωστόσο, η συντήρηση και άλλες διακοπές στα διυλιστήρια της Ρωσίας θα μειώσουν στην πραγματικότητα την ικανότητα διύλισης αυτόν τον μήνα σε σύγκριση με τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία και τους υπολογισμούς του Reuters.
Η Ρωσία διαμήνυσε στις αρχές Απριλίου ότι θα μπορούσε να επισκευάσει όλες τις κατεστραμμένες μονάδες εντός δύο μηνών, ενώ ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Nikolai Shulginov δήλωσε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 ότι όλα τα κατεστραμμένα διυλιστήρια στη χώρα θα επαναλειτουργήσουν μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης