Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πράκτορας της CIA προβλέπει: Ξεχάστε την Ουκρανία που ξέρετε - Θα χάσει το 50% των εδαφών της

Πράκτορας της CIA προβλέπει: Ξεχάστε την Ουκρανία που ξέρετε - Θα χάσει το 50% των εδαφών της
Η αμερικανική βοήθεια των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στο πεδίο της μάχης
Μια εφιαλτική πρόβλεψη για την επόμενη ημέρα της Ουκρανίας μετά τη λήξη των στρατιωτικών συγκρούσεων με τη Ρωσία κάνει ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών, Scott Ritter, ο οποίος εκτιμά ότι στο τέλος… η Ουκρανία θα βρεθεί να κατέχει μόλις το 50% των σημερινών της εδαφών.
Αν μη τι άλλο ο Ritter προβλέπει ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν καταλάβει περίπου το 20% της Ουκρανίας, θα επιχειρήσουν μια μεγάλη επίθεση τους επόμενους μήνες, η οποία θα τους αποφέρει τεράστια εδαφικά κέρδη, καθώς εκτιμά ότι η Ρωσία θα καταφέρει να κατακτήσει όλα τα εδάφη που βρίσκονται ανατολικά του ποταμού Δνείπερου, καθώς και μεγάλες πόλεις όπως είναι η Οδησσός και το Kharkiv.
Όσον αφορά δε την αμερικανική βοήθεια των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Ritter υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει καθόλου την κατάσταση στο πεδίο της μάχης και ότι το μόνο που θα προσφέρει είναι λίγο παραπάνω χρόνο στους Ουκρανούς, οι οποίοι ωστόσο θα χάσουν… εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες.

Η κατάσταση στο μέτωπο θα επιδεινωθεί

Η χορήγηση των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στρατιωτικής βοήθειας από το αμερικανικό Κογκρέσο δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης υποστηρίζει ο Ritter.
«Δεν θα αλλάξει καθόλου το αποτέλεσμα.
Ίσως οι Ουκρανοί να κερδίσουν 10-20 ημέρες στο μέτωπο, αλλά θα τους κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές.
Δεν θα αλλάξει τίποτα» τονίζει ο Ritter.
Ο αξιωματικός πληροφοριών ανέφερε το παράδειγμα της αποτυχημένης αντεπίθεσης του Κιέβου το 2023, για την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες διέθεσαν 23 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία.
Ταυτόχρονα, σημείωσε, ότι εκείνη την εποχή η Ουκρανία διέθετε έναν ετοιμοπόλεμο στρατό, αλλά πλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, το μέτωπο καταρρέει και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν διαθέτουν επαρκές προσωπικό για να αμυνθούν.
«Όσα χρήματα και να τους δοθούν, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους στρατιώτες» λέει ο Ritter.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό πληροφοριών, αυτό επέτρεψε στα ρωσικά στρατεύματα να πάρουν την πρωτοβουλία, γεγονός που θα τους δώσει την ευκαιρία να υπαγορεύσουν τους όρους τους σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις.

Είναι ονειροπόλος, οι τρελές ελπίδες του Zelensky, κατέρρευσαν

Αναφερόμενος στην προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, ο Ritter εκτιμά ότι αυτοί δεν θα αλλάξουν τη θέση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς ο ρωσικός στρατός έχει αριθμητικό πλεονέκτημα και έχει την ικανότητα να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.
«Οι Ρώσοι απλώς προσαρμόζονται.
Όταν δώσαμε στους Ουκρανούς HIMARS, οι Ρώσοι άλλαξαν την προσέγγισή τους στον πόλεμο και τώρα τους καταστρέφουν.
Δώστε στους Ουκρανούς ATACMS - θα αλλάξει μόνο για λίγο τους κανόνες του παιχνιδιού ενώ, οι Ρώσοι θα προσαρμοστούν ξανά και όλες οι πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης θα επανέλθουν στο φυσιολογικό» εκτιμά ο Ritter.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό πληροφοριών, καμία προμήθεια όπλων δεν θα αλλάξει την κατάσταση για την Ουκρανία, καθώς το αριθμητικό πλεονέκτημα παραμένει στον ρωσικό στρατό.
«Η Ρωσία έχει υπεροχή στα όπλα, έχει δύναμη πυρός, και ούτω καθεξής, … η Ουκρανία τα έχει χάσει όλα αυτά» αναφέρει ο Αμερικάνος στρατιωτικός.

Η Ουκρανία θα χάσει το 50% των εδαφών της – Η Ρωσία θα πετύχει στρατηγική νίκη

Μάλιστα ο Ritter προβλέπει ότι η Ουκρανία μπορεί να χάσει τον έλεγχο σχεδόν στα μισά εδάφη μέχρι το τέλος της ειδικής επιχείρησης.
«Ο χάρτης της Ουκρανίας θα αλλάξει για πάντα
Τώρα βλέπουμε μια κατάσταση στην οποία η Ουκρανία θα χάσει σχεδόν το 50% της επικράτειάς της, αλλά αν οι μάχες συνεχιστούν και το ΝΑΤΟ επιμείνει, τότε η Ουκρανία θα χάσει το 100% των εδαφών της».
«Νομίζω ότι το καλοκαίρι θα ξεκινήσει μια ρωσική αντεπίθεση που θα καταλήξει σε στρατηγική νίκη της Ρωσίας και θα οδηγήσει στην απόλυτη ήττα της Ουκρανίας.
Ο Zelensky μετά από αυτό θα ανατραπεί», προβλέπει ο Scott Ritter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης