Διεθνή

Reuters: Το Αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε πολύ αργά τη βοήθεια προς την Ουκρανία

Reuters: Το Αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε πολύ αργά τη βοήθεια προς την Ουκρανία
«Η βοήθεια θα φτάσει πολύ αργότερα από ότι αναμενόταν για την Ουκρανία, η οποία εξάντλησε τα πυρομαχικά λόγω της μεγάλης ρωσική πίεση», αναφέρει το Reuters
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε πολύ καθυστερημένα ένα νομοσχέδιο για πρόσθετη βοήθεια προς την Ουκρανία αξίας 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων υποστηρίζει το Reuters και προσθέτει ότι ήδη η κατάσταση στο μέτωπο έχει αλλάξει πολύ όχι προς όφελος της Ουκρανίας αλλά της Ρωσίας.
«Η βοήθεια θα φτάσει πολύ αργότερα από ότι αναμενόταν για την Ουκρανία, η οποία εξάντλησε τα πυρομαχικά λόγω της μεγάλης ρωσική πίεση», αναφέρει το Reuters.
Επιπλέον, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες που μίλησαν στο Reuters, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα υπάρξει περαιτέρω βοήθεια μετά την έγκριση των 61 δισεκ.
«Αβεβαιότητα περιμένει την Ουκρανία μετά το 2024.
Αυτές περιλαμβάνουν την πιθανή επανεκλογή του Trump πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος εξέφρασε σκεπτικισμό σχετικά με τον όγκο της βοήθειας προς την Ουκρανία».
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο για τη διάθεση σχεδόν 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο καθεστώς του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης