Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Έως τις 9 Μαΐου μέρος της αμερικανικής βοήθειας στην Ουκρανία

Politico: Έως τις 9 Μαΐου μέρος της αμερικανικής βοήθειας στην Ουκρανία
Απίθανο έως τότε να έχει σταλεί το σύνολο της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ
Στην ελπίδα των Αμερικάνων ότι θα έχουν καταφέρει να μεταφέρουν μέρος της στρατιωτικής τους βοήθειας στην Ουκρανία έως την 9η Μαΐου αναφέρεται δημοσίευμα του Politico, το οποίο εκτιμά ότι είναι τελείως απίθανο έως αυτήν την ημερομηνία να έχει μεταφερθεί το σύνολο του πακέτου.
Υπενθυμίζεται πως η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το περασμένο Σάββατο 20/4 με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο για τη διάθεση σχεδόν 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, καθώς και ένα νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διάταξη για τη δήμευση ρωσικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων υπέρ της Ουκρανίας.
«Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να επισπεύσει μέρος της βοήθειας προς την Ουκρανία έως τις 9 Μαΐου, αλλά είναι απίθανο όλα τα αμερικανικά όπλα στο πακέτο να παραδοθούν μέχρι εκείνη τη στιγμή» αναφέρει κορυφαίος Αμερικάνος αξιωματούχος, ο οποίος εκτιμά ότι είναι εφικτό έως τότε να σταλούν πυρομαχικά όπως για παράδειγμα πυρομαχικά για τα HIMARS MLRS.
Αντιθέτως οβίδες 155 χιλιοστών θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να παραδοθούν στην πρώτη γραμμή.
Η Ρωσία έχει διαμηνύσει ότι όλος αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός αποτελεί νόμιμο στόχο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης