Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Τουλάχιστον 10 επιθέσεις τζιχαντιστών αποτράπηκαν το 2023 στην Ευρώπη

Ολλανδία: Τουλάχιστον 10 επιθέσεις τζιχαντιστών αποτράπηκαν το 2023 στην Ευρώπη
Μετά των τρομοκρατικών πλάνων που αποτράπηκαν ήταν για επιθέσεις με μαχαίρι σε τυχαίους στόχους αλλά και σε συγκεκριμένα κτίρια και εκδηλώσεις, ανέφερε η AIVD στην ετήσια έκθεσή της, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις
Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν τουλάχιστον 10 επιθέσεις τζιχαντιστών σε όλη την Ευρώπη το 2023, ενημέρωσε σήμερα, Τρίτη (23/4), η ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών AIVD. Παράλληλα, επεσήμανε πως ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas έχει αυξήσει την απειλή περαιτέρω επιθέσεων.
Μετά των τρομοκρατικών πλάνων που αποτράπηκαν ήταν για επιθέσεις με μαχαίρι σε τυχαίους στόχους αλλά και σε συγκεκριμένα κτίρια και εκδηλώσεις, ανέφερε η AIVD στην ετήσια έκθεσή της, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Η Σουηδία αύξησε τον Αύγουστο τον τρομοκρατικό συναγερμό της στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο, αφού οι καύσεις κορανιών από διαδηλωτές κι άλλες ανάλογες πράξεις, εξόργισαν τους μουσουλμάνους και προκάλεσαν απειλές από τζιχαντιστές.
Τον Οκτώβριο, δύο Σουηδοί οπαδοί ποδοσφαίρου σκοτώθηκαν στις Βρυξέλλες μετά από επίθεση από άνδρα που αυτοπροσδιορίστηκε ως μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης ISIS.
Τον Οκτώβριο, ένας 20χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα έναν δάσκαλο και τραυμάτισε σοβαρά άλλους δύο ανθρώπους σε επίθεση σε σχολείο στη βόρεια γαλλική πόλη Αρράς, την οποία ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε ως «βάρβαρη ισλαμική τρομοκρατία».
Η AIVD δεν ανέφερε πόσες από τις αποτυχημένες επιθέσεις των τζιχαντιστών απετράπησαν μετά την 7η Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς εισέβαλε στο Ισραήλ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης