Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πικρή γεύση άφησαν τα τελευταία λεπτά – Γιατί περιορίστηκε η άνοδος και οι μετοχές που επηρεάστηκαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πικρή γεύση άφησαν τα τελευταία λεπτά – Γιατί περιορίστηκε η άνοδος και οι μετοχές που επηρεάστηκαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετική η πορεία της αγοράς μέχρι λίγα λεπτά πριν το τέλος, όπου έκανε ένα απότομο βύθισμα. Κάποια στοιχεία για τον πληθωρισμό από τη FED φαίνεται πως έφεραν πίεση στις μετοχές και αύξησαν τις αποδόσεις στα ομόλογα, επηρεάζοντας και μας. Με άλλα λόγια επανήλθαν οι ανησυχίες για την πολιτική χαλάρωσης των επιτοκίων. Έτσι αν και ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε ενδοσυνεδριακά να ενισχύεται έως και 1,03% τελικά έκλεισε με άνοδο μόλις 0,06%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε νέο υψηλό 13 ετών στις 1.462,68 μονάδες με υψηλό τζίρο πάνω από 173 εκατ. ευρώ.

ALPHA BANK: Τη δική της βουτιά ξεχωρίσαμε. Κατέγραφε άνοδο έως και 1,56% και βρέθηκε μέσα σε λίγα λεπτά να χάνει έως και 2,79%. Νομίζουμε πως και πάλι είχε μία υστέρηση έναντι των άλλων συστημικών και φαινόταν πριν τη βουτιά. Δηλαδή είχε κάνει νέο υψηλό η ΕΤΕ και η ΕΥΡΩΒ και είχε περάσει πάνω από τα 4 ευρώ η ΠΕΙΡ, αλλά αυτή απέχει ακόμα από τα υψηλά που είχε γράψει αρχές Μαρτίου. Στα 1,6270 ευρώ και στο -2,40%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Καμιά φορά η υπομονή είναι αρετή. Δεν υπάρχουν λάθος τιμήματα, απλά υπάρχει λάθος timing. Προφανώς εδώ αν δε μεσολαβούσε η πτώση της αγοράς θα ήταν πάνω από την τιμή του placement νωρίτερα. Το timing ήταν εξαιρετικό για τον πωλητή, αλλά ο αγοραστής χρειαζόταν λίγο χρόνο. Σε τέτοιο bull market, όλες οι προηγούμενες τιμές ξεπερνιούνται από υψηλότερες, απλά είναι θέμα χρόνου. Σήμερα πήγε μέχρι τα 4,0820 ευρώ και αν δε γυρνούσε η αγορά θα έκλεινε καλύτερα. Τελικά έκλεισε αμετάβλητη στα 4 ευρώ.

ΤIMING: Σε ένα άλλο timing η αγορά «τιμώρησε» με τον καλύτερο τρόπο τους «παραπονιάρηδες» που πριν λίγες μέρες τα έβαλαν μαζί της γιατί δεν ακολούθησε τις ξένες αγορές σε μία συνεδρίαση. Παρά τις πωλήσεις που βγήκαν στο τέλος συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες ανοδικές.

JUMBO: Και μερισματάρες δίνει και πάνω πάει συνέχεια η μετοχή. Στα 28,38 ευρώ και σημειώνουμε πως η στήλη είναι ευχαριστημένη από την συγκεκριμένη επιλογή και την απόδοση που μας έχει δώσει από την τελευταία φορά που επικαιροποιήσαμε τη στήλη των επιλογών.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Νέα υψηλά σήμερα πάλι. Στα 7,6560 ευρώ και στο +1,92%. Και από αυτήν την επιλογή είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι.

OPTIMA BANK: Συνεχίζει ανοδικά και σχετικά εύκολα η μετοχή, αφού η μεγάλη προσφορά μαζεύτηκε σημαντικά χαμηλότερα, όπως δείχνει το ταμπλό. Νέα ιστορικά υψηλά έγραψε πάλι σήμερα. Στα 10,66 ευρώ και στο +3,70%.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Ο κ.Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος της Ideal ζήτησε σήμερα από τους αναλυτές να δουν τις αποτιμήσεις του κλάδου ΙΤ σε όρους EV/EBITDA και να δουν και της Byte. Από τζίρο είπε πως είναι η μεγαλύτερη και από EBITDA η δεύτερη. Σήμερα υπήρχε έντονη φημολογία για νέα εξαγορά στον κλάδο. Για να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί και θα έχουμε ανακοινώσεις. Μάλιστα το όνομα της εταιρείας συζητήθηκε στα «πηγαδάκια» στην αίθουσα της ΕΧΑΕ, όπου γινόταν η παρουσίαση της Lavipharm. Η Epsilon Net κατέγραψε μεγάλη άνοδο (+5,10%) σήμερα. Αύριο έχει ενημέρωση αναλυτών.

ΕΚΤΕΡ: Στα 4,3650 ευρώ και στο +3,31%.

INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL (απάντηση): Δεν έχει γίνει αποκοπή μερίσματος, πλην εκείνης της διανομής που έγινε λόγω της επικείμενης συγχώνευσης με τη BriQ. Είναι λάθος αυτό που ήταν γραμμένο στο ημερολόγιο που τηρεί η ΕΧΑΕ. Δεν έχει γίνει η τακτική γενική συνέλευση για να αποφασιστεί διανομή μερίσματος. Όπως όμως είχε πει η διοίκηση της BriQ στη δική της τηλεδιάσκεψη και οι δύο εταιρείες θέλουν να δώσουν μέρισμα για τη χρήση 2023.

FLEXOPACK: Απίστευτη η απαξίωση της μετοχής. Στα 8 ευρώ το κλείσιμο που ήταν και χαμηλό ημέρας, αφού κάποιοι είναι πρόθυμοι να πουλήσουν σε αυτές τις τιμές. Δημοσίευσε μόλις πριν λίγο αποτελέσματα και τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 15,1 εκατ. ευρώ από 14,1 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι στα 95 εκατ. ευρώ. Απίστευτα υποτιμημένη. Έπεσε λίγο το μικτό κέρδος παρά τη μικρή αύξηση των πωλήσεων, αλλά είναι λογικό. Σχεδόν μηδέν ο καθαρός δανεισμός μετά τις εξαιρετικές λειτουργικές ταμειακές ροές. Μέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο βέβαια είναι αρκετά χαμηλό.

IDEAL: Παρά το αισιόδοξο μήνυμα της τηλεδιάσκεψης είδαμε πωλητές στη μετοχή. Ίσως να ήθελαν κάποια έξτρα διανομή οι επενδυτές. Υπήρχαν κάποιες φήμες για μία τέτοια κίνηση από χθες, αλλά η διοίκηση δεν είπε κάτι παρά μόνο ότι θα προηγηθεί το μέρισμα και μετά θα γίνει η ολοκλήρωση της πώλησης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης