Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Καταγράφει νέα υψηλά, πάνω από 100 δισ. ευρώ η αποτίμηση – Προς έκτη ανοδική

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Καταγράφει νέα υψηλά, πάνω από 100 δισ. ευρώ η αποτίμηση – Προς έκτη ανοδική
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Προς την έκτη ανοδική βαδίζει σήμερα το Ελληνικό Χρηματιστήριο καταγράφοντας νέα υψηλά 13 ετών. Η επενδυτική ψυχολογία είναι ενισχυμένη, αν και δε θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λόγω της ανόδου που έχει συντελεστεί. Ξεχωρίζει σήμερα η Σαράντης αν και έχει μικρό όγκο, η ΔΕΗ και η Eurobank η οποία ξεπέρασε τα 2 ευρώ. Ο τζίρος στα πρώτα 20 λεπτά έχει ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ μαζί με κάποια πακέτα που έχουν γίνει

ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ Χ.Α.: Μετά από πολλά χρόνια η κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ. Χθες η αγορά μετοχών είχε αποτίμηση 99,92 δισ. ευρώ και η Εναλλακτική Αγορά είχε 634 εκατ. ευρώ. Δηλαδή το σύνολο είναι 100,6 δισ. ευρώ.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης (ναι, άλλες δεν έχουν δημοσιεύσει χρήση 2023 και αυτή δημοσίευσε ενημέρωση για το πρώτο τρίμηνο του 2024) και λόγω της ενοποίησης της Stell Pack τα μεγέθη έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 29,7% και στα 141,6 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων και τόκων 54,7% και στα 13,6 εκατ. ευρώ. Στα 11,98 ευρώ και στο +1,87%.

EUROBANK: Μετά από πολλά χρόνια ξανά πάνω από τα 2 ευρώ.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Πάνω από τα 4 ευρώ κάνει πράξεις σήμερα η μετοχή, δηλαδή πάνω από την τιμή του placement.

INTRAKAT: Έχουν γίνει μεγάλα ανοίγματα και θα πρέπει να δούμε μάζεμα. Ξεκινώντας από τα κέρδη θα πούμε πως υπάρχει μία δικαστική απόφαση που δικαιώνει την εταιρεία σε μία διαμάχη με την ΚτΠ και από αυτή έχει γράψει κέρδος την απαίτηση ύψους 28,7 εκατ. ευρώ. Είναι εκτελεστή η απόφαση, αλλά δεν έχει εισπραχθεί το ποσό. Αν αφαιρεθεί το έκτακτο θα βλέπαμε μεγαλύτερες ζημιές. Το 2023 η τελική γραμμή δείχνει ζημία 3,4 εκατ. ευρώ (κέρδη αποδιδόμενα στους ιδιοκτήτες της μητρικής).

Λόγω και της εξαγοράς της Άκτωρ οι συνολικές υποχρεώσεις ανήλθαν στα 1,26 δισ. ευρώ από 365 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στα 152,1 εκατ. ευρώ ενώ υπήρχαν ταμειακά διαθέσιμα 125 εκατ. ευρώ. Υπεραξίες και άυλα περιουσιακά στοιχεία ξεπερνούν τα 139 εκατ. ευρώ. Στα 5,13 ευρώ και στο +2%.

ΣΙΔΜΑ: Όπως αναμενόταν, από την εικόνα που είχαμε αποκτήσει από άλλες ομοειδείς, τα αποτελέσματα και εδώ δεν ήταν καλά. Στη χρήση 2023 εμφάνισε ζημία 3,92 εκατ. ευρώ από κέρδη 7,9 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια στα 16,5 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 133 εκατ. ευρώ. Δεν πήγαν καλά οι λειτουργικές ταμειακές ροές επίσης. Με απώλειες 1,46% και στα 2 ευρώ στο ξεκίνημα.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Δυνατή η κερδοφορία, αλλά προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος από την αποτίμηση των ακινήτων. Τα έσοδα από ενοίκια στηρίζουν τον ισολογισμό, αλλά η άλλη δραστηριότητα, η παραδοσιακή, βάζει μέσα σημαντικά την εταιρεία. Η αξία των ακινήτων στα 51,9 εκατ. ευρώ μετά την τελευταία εκτίμηση. Υπάρχει η υποχρέωση προς τους κληρονόμους ύψους 18,6 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Στα 4,30 ευρώ η μετοχή. Είχαμε γράψει πως το διάγραμμά της ήταν για σεμινάριο, απλά ήθελε υπομονή γιατί η κίνηση ήταν τεράστια. Τώρα δίνει νέα κέρδη σε όσους είχαν την υπομονή. Περιμένουμε και τα αποτελέσματα τα οποία θα δημοσιευτούν σήμερα.

CPI: Με δυνατή πίεση ξεκίνησε η μετοχή και βρίσκεται στα 0,7580 ευρώ με απώλειες 1,56% και όγκο 40 χιλ. τεμάχια. Δυστυχώς εδώ οι βασικοί μέτοχοι έχουν βγει πωλητές και σε συνδυασμό με τα άσχημα αποτελέσματα δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά. Λόγω κλίματος γίνονται προσπάθειες για υψηλότερα, αλλά καραδοκούν οι insiders.

REVOIL: Έχει συμπληρώσει τρεις ανοδικές και σήμερα ξεκίνησε και πάλι υψηλότερα και στα 1,66 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης