Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Λευκορωσία καταγγέλλει τη Δύση για σχέδια πραξικοπήματος - Λιθουανικά drones επιχείρησαν να επιτεθούν στο Μινσκ

Η Λευκορωσία καταγγέλλει τη Δύση για σχέδια πραξικοπήματος - Λιθουανικά drones επιχείρησαν να επιτεθούν στο Μινσκ
Τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως άμεση στρατιωτική επίθεση κατά της Λευκορωσίας
Σχετικά Άρθρα
Οι δυτικές χώρες καταστρώνουν διάφορα σχέδια για την εγκαθίδρυση ελέγχου στη Λευκορωσία, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων για την εγκατάσταση δομών «μαριονέτας» σε περίπτωση που τα σχέδιά τους για την ανατροπή των νόμιμων αρχών πετύχουν, όπως κατήγγειλε ο επικεφαλής της Επιτροπής Κρατικής Ασφάλειας (KGB) Ivan Tertel.
«Τα ντοκουμέντα που έχουν αποκτηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες δείχνουν σαφώς ότι ο κύριος στόχος όσον αφορά τη Λευκορωσία είναι η εγκαθίδρυση του ελέγχου του εδάφους και των πόρων της», δήλωσε.
Ο Tertel δήλωσε ότι εξετάζονται διάφορες μέθοδοι, μέχρι και η «υποκίνηση βίαιης κατάληψης από παράνομες ένοπλες ομάδες» που εκπαιδεύονται στη Δύση και την Ουκρανία.
«Στη Βαρσοβία, το Κίεβο, άλλες πρωτεύουσες και περιοχές των δυτικών κρατών σχηματίζονται δομές μαριονέτας που εμπλέκονται σε συνωμοσίες για την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης», δήλωσε ο Tertel.

Λιθουανικά drones επιχείρησαν να επιτεθούν στο Μινσκ

Ο επικεφαλής της KGB της Λευκορωσίας, ανακοίνωσε επίσης πως απετράπη επίθεση με drone που φέρεται να εξαπολύθηκε από το έδαφος της Λιθουανίας εναντίον σημαντικών εγκαταστάσεων στο Μινσκ.
Δεν δόθηκαν επίσημες λεπτομέρειες της επιχείρησης, γεγονός που προκαλεί σκεπτικισμό σχετικά με θεμα, ειδικά δεδομένου του ότι η απόσταση ευθείας γραμμής από τα λιθουανικά σύνορα προς το Μινσκ είναι τουλάχιστον 110 χιλιόμετρα και η συνοριακή περιοχή διακατέχεται από συστήματα αεράμυνας.
Επιπλέον, δεδομένης της δήλωσης του Tertel, τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως άμεση στρατιωτική επίθεση κατά της Λευκορωσίας.
Ωστόσο, παρά τη σοβαρότητα των καταγγελιών, δεν έχουν υπάρξει επίσημες δηλώσεις από άλλα κυβερνητικά στελέχη της χώρας, προσθέτοντας αβεβαιότητα στην υπόθεση.
Επιπλέον, δεν έχουν υπάρξει ακόμη επίσημες δηλώσεις σχετικά με αυτό από το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης