Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden σε προεκλογικό αμόκ: Διαγράφει επιπλέον φοιτητικά χρέη, ύψους 6 δισ. δολαρίων

Biden σε προεκλογικό αμόκ: Διαγράφει επιπλέον φοιτητικά χρέη, ύψους 6 δισ. δολαρίων
«Ανάσα» για 317.0000 άτομα που εγγράφηκαν στα κολέγια μεταξύ της 2004 και 2017
Σχετικά Άρθρα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden αποφάσισε τη διαγραφή 6,1 δισεκ. δολαρίων σε φοιτητικά δάνεια για περισσότερους από 300.000 συμμετέχοντες στα Art Institutes, μια ομάδα ιδιωτικών κολεγίων που έκλεισε και κατηγορήθηκε για απάτη, σε μία τελευταία προσπάθεια να εκπληρώσει την υπόσχεσή του για ελάφρυνση του χρέους των φοιτητικών δανείων ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου 2024.
Τα Art Institutes λειτουργούσαν κάποτε 50 πανεπιστημιουπόλεις σε όλες τις ΗΠΑ, αλλά οι πόρτες τους έκλεισαν απότομα τον Σεπτέμβριο του 2023. Η κίνηση αυτή θα προσφέρει  «ανάσα» για 317.0000 άτομα που εγγράφηκαν στα κολέγια μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2004 και της 16ης Οκτωβρίου 2017.
Το υπουργείο Παιδείας δήλωσε ότι τα σχολεία και η μητρική εταιρεία Education Management «προέβησαν σε διαδεδομένες και ουσιαστικές παραπλανήσεις σε υποψήφιους σπουδαστές σχετικά με τα ποσοστά απασχόλησης μετά την αποφοίτηση, τους μισθούς και τις υπηρεσίες σταδιοδρομίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου». Η Education Management πούλησε την οντότητα το 2017.
Το υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ έχει εγκρίνει σχεδόν 29 δισεκ. δολάρια για τη διαγραφή χρέους για 1,6 εκατομμύρια δανειολήπτες των οποίων τα κολέγια έκλεισαν απότομα ή στο πλαίσιο δικαστικών διακανονισμών. Συγκριτικά, μόνο 53.500 δανειολήπτες έλαβαν ελάφρυνση υπό παρόμοιες κατηγορίες κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων των προέδρων Donald Trump και Barack Obama, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
«Ενώ ο προκάτοχός μου έκανε τα στραβά μάτια όταν τα κολέγια εξαπατούσαν φοιτητές και δανειολήπτες, εγώ υποσχέθηκα να αναλάβω το θέμα άμεσα για να παράσχω στους δανειολήπτες την ανακούφιση που χρειάζονται και αξίζουν», ανέφερε ο Biden σε δήλωσή του.
Το συνολικό φοιτητικό χρέος στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 160 δισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης