Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni: Το Eurogroup θα προχωρήσει με την Ένωση Κεφαλαιαγορών

Gentiloni: Το Eurogroup θα προχωρήσει με την Ένωση Κεφαλαιαγορών
«Το Eurogroup έχει δεσμευτεί να προχωρήσει μπροστά (στις κεφαλαιαγορές), αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολιτικές και οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν εύκολα», δήλωσε ο Paolo Gentiloni
Στη δέσμευση του Eurogroup για τη δημιουργία μιας Ένωσης Κεφαλαιαγορών αναφέρθηκε ο Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία Paolo Gentiloni, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει πρόοδος.
Συγκεκριμένα ο ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε πως, ακόμα και αν δεν επιτευχθεί συναίνεση για τη δημιουργία μιας Ένωσης Κεφαλαιαγορών, ορισμένα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προχωρήσουν από κοινού.
«Το Eurogroup έχει δεσμευτεί να προχωρήσει μπροστά (στις κεφαλαιαγορές), αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολιτικές και οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν εύκολα», δήλωσε ο Gentiloni πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
Παρόλο που οι Ευρωπαίοι αποταμιεύουν γενικά περισσότερο από τους Αμερικανούς, οι κεφαλαιαγορές της ΕΕ δεν έχουν επί του παρόντος το βάθος των αντίστοιχων αμερικανικών, επειδή λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό με βάση τις εθνικές γραμμές.
Όλοι οι ηγέτες της ΕΕ υποστήριξαν την αρχή της ένωσης των κεφαλαιαγορών σε σύνοδο κορυφής τον περασμένο μήνα, αν και οι διαιρέσεις παραμένουν ως προς τις λεπτομέρειες, με ορισμένες χώρες να διστάζουν να παραχωρήσουν τον έλεγχο των εθνικών χρηματοπιστωτικών κανόνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης