Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ίδρυμα Bill Gates: Παραιτείται η πρώην σύζυγος του δισεκατομμυριούχου, Melinda

Ίδρυμα Bill Gates: Παραιτείται η πρώην σύζυγος του δισεκατομμυριούχου, Melinda
Το ίδρυμα είναι ένας από τους ισχυρότερους οργανισμούς παγκοσμίως όσον αφορά τη δημόσια υγεία
Σχετικά Άρθρα
Η Melinda French Gates γνωστοποίησε σήμερα 13/5 ότι παραιτήθηκε από συμπρόεδρος του Ιδρύματος Bill - Melinda Gates.
Σύμφωνα με την ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, η τελευταία της ημέρα στο ίδρυμα θα είναι η 7η Ιουνίου 2024.
Οι δύο δισεκατομμυριούχοι, συνιδρυτές ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς παγκοσμίως, υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου το 2021, έπειτα από 27 χρόνια γάμου. Τότε είχαν δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουν μαζί το φιλανθρωπικό έργο τους. Το διαζύγιο του Bill Gates και της Melinda οριστικοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2021.
Το ίδρυμα είναι ένας από τους ισχυρότερους οργανισμούς παγκοσμίως όσον αφορά τη δημόσια υγεία. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει επενδύσει περισσότερα από 50 δισεκ. δολάρια για να φέρει μια επιχειρηματική προσέγγιση στην καταπολέμηση της φτώχειας και των ασθενειών.
Οι Gates στήριξαν προγράμματα για την εξάλειψη της ελονοσίας και της πολιομυελίτιδας καθώς και για τον εμβολιασμό παιδιών.
«Λυπάμαι που φεύγει η Μελίντα, αλλά είμαι σίγουρος ότι το αποτύπωμά της από το μελλοντικό φιλανθρωπικό της έργο θα είναι τεράστιο». «Σε ό,τι αφορά το μέλλον, παραμένω απόλυτα προσηλωμένος στο έργο του Ιδρύματος σε όλες τις στρατηγικές μας, και στην αξιοποίηση των ευκαιριών που έχουμε, με στόχο να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο» ανέφερε από την πλευρά του ο Bill Gates.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης