Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Το δολάριο θα καταρρεύσει με καταλύτη τους BRICS – Σταματήστε να ζείτε στην Disneyland, σώστε τον εαυτό σας

Kiyosaki: Το δολάριο θα καταρρεύσει με καταλύτη τους BRICS – Σταματήστε να ζείτε στην Disneyland, σώστε τον εαυτό σας
Ο Kiyosaki, διαβόητος για τις ζοφερές εκτιμήσεις του, προανήγγειλε την κατάρρευση του δολαρίου άμα τη κυκλοφορία του νέου «κρυπτονομίσματος των BRICS
Νέο νόμισμα, το οποίο θα υποστηρίζεται από τον χρυσό, αναμένεται να εκδώσουν τα κράτη μέλη των BRICS, γεγονός το οποίο ο γνωστός γκουρού του personal finance και συγγραφέας Robert Kiyosaki εκτιμά πως θα αποτελέσει θρυαλλίδα για μια σειρά από εξελίξεις, που στο τέλος θα στείλουν το δολάριο… στον πάτο.
«Οπότε σταματήστε να ζείτε στην Disneyland, σώστε τον εαυτό σας» προσθέτει.
Ειδικότερα, ο Kiyosaki, διαβόητος για τις ζοφερές εκτιμήσεις του, προανήγγειλε την κατάρρευση του δολαρίου άμα τη κυκλοφορία του νέου «κρυπτονομίσματος των BRICS, που σκοπεύουν να εκδώσουν το επόμενο χρονικό διάστημα οι Ινδία, Κίνα, Ρωσία, Νότιος Αφρική και Ινδία».
«Εάν υπάρξει κρυπτονόμισμα BRICS, τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ θα μετακινηθούν στις ΗΠΑ, προκαλώντας υπερπληθωρισμό, καταστρέφοντας τελικά το δολάριο ΗΠΑ.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι καλύτερο να αγοράσεις χρυσό, ασήμι και Bitcoin, ώστε να προστατευθείς» ανέφερε ο συγγραφέας.
Το 2023 υπήρξαν εικασίες ότι τα BRICS θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα νόμισμα, υποστηριζόμενο από χρυσό.
Επί του παρόντος, οι συζητήσεις σχετικά με το νέο κοινό νόμισμα έχουν κάπως περιοριστεί, με τις προβλέψεις να υπονοούν πως θα χρειαστεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την υλοποίησή του.

Η μητέρα όλων των «φουσκών»

Σε ό,τι αφορά τις μετοχές, σύμφωνα με τον Kiyosaki, οι αποτιμήσεις τους φαίνονται εξίσου ακραίες όπως το 1929 και το 2021, όταν οι αγορές υποχώρησαν σε πρωτόγνωρα επίπεδα...
«Η εντύπωσή μου είναι ότι οι επενδυτές απολαμβάνουν αυτή τη στιγμή τη διπλή κορυφή της πιο ακραίας κερδοσκοπικής φούσκας στην οικονομική ιστορία των ΗΠΑ» έγραψε ο γνωστός συγγραφέας Robert Kiyosaki, που έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι οι υπερκερδοσκοπικές φούσκες σπάνια έχουν καλή κατάληξη για τους traders.
Σε προηγούμενες περιόδους, οι μετοχές γενικά έφτασαν σε ένα κερδοσκοπικό «όριο» προτού υποστούν απότομη πτώση.
«Προς το παρόν, δεν παρατηρούμε ούτε ευνοϊκές αποτιμήσεις, ούτε ευνοϊκές εσωτερικές αγορές, ενώ τα σύνδρομά μας υπερέκτασης παραμένουν συνεπή με τον κίνδυνο φούσκας, πανικού ή συντριβής», προειδοποίησε.
Ακόμη και με τις προσαρμογές που έχουμε κάνει σε αυτόν τον κύκλο, οι παρούσες συνθήκες ενθαρρύνουν μια ισχυρά αμυντική στάση - και όχι μόνον...
«Ζούμε τη μητέρα όλων των φουσκών, και οι μετοχές, τα ομόλογα, τα ακίνητα θα καταρρεύσουν.
Το χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται 1 τρισεκατομμύριο δολάρια κάθε 90 ημέρες.
Οι ΗΠΑ θα πτωχεύσουν, σώσε τον εαυτό σου» ανήρτησε σε tweet του ο συγγραφέας.

«Κατάθλιψη»

«Κατάθλιψη… Θέλετε να είστε βυθισμένοι στην κατάθλιψη; Όχι.
Αν δεν θέλετε, καλύτερο να αρχίσετε να προετοιμάζεστε για το χειρότερο, παρά να ζείτε στην Disneyland, όπως κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι.
Επί χρόνια έβλεπα την κρίση να έρχεται… γι' αυτό έγραψα Rich Dad Poor Dad. Είμαι πλέον ιδιοκτήτης της επιχείρησής μου, χρησιμοποιώ το χρέος ως χρήματα για να αγοράσω περιουσιακά στοιχεία, να εξοικονομήσω πραγματικό χρυσό και ασήμι και σήμερα το Bitcoin.
Μια ύφεση μπορεί να είναι η τέλεια στιγμή για να γίνετε πλούσιοι, πραγματικά πλούσιοι, εάν είστε προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο.
Σταματήστε να ζείτε στη Disneyland και προετοιμαστείτε να γίνετε πλούσιοι…πολύ πλούσιοι» επισημαίνει ο Kiyosaki.

Το Bitcoin είναι το εργαλείο του κατά του «ψεύτικου χρήματος»

Ο Kiyosaki είναι υπέρμαχος των πολύτιμων μετάλλων και του Bitcoin από την εποχή που ξεκίνησε η πανδημία και οι παγκόσμιες οικονομίες υπέφεραν από πολλαπλά λουκέτα.
Τότε, η κυβέρνηση των ΗΠΑ άρχισε να τονώνει την οικονομία δίνοντας τις λεγόμενες «επιταγές επιβίωσης», εξαγοράζοντας μεγάλες τράπεζες και επιχειρήσεις.
Αυτό επιτεύχθηκε μέσω της εκτύπωσης επιπλέον δολαρίων ΗΠΑ και της διοχέτευσής τους στην κυκλοφορία.
Μόνο το 2020 τυπώθηκαν περισσότερα από 6 τρισ. δολάρια.
Από την άποψη αυτή, ο Kiyosaki χαρακτηρίζει το δολάριο ΗΠΑ ως «ψεύτικο χρήμα».
Έκτοτε, η κυβέρνηση υιοθετεί συχνά αυτή την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης και τυπώνει δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.
Η ΕΕ και άλλες χώρες ακολούθησαν το παράδειγμά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης