Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Piraeus Securities: Νέα τιμή - στόχος τα 48,5 ευρώ για τη Mytilineos - Περιθώριο ανόδου 25%

Piraeus Securities: Νέα τιμή - στόχος τα 48,5 ευρώ για τη Mytilineos - Περιθώριο ανόδου 25%
Η καθαρή κερδοφορία διατηρείται στα 670 εκατ που σημαίνει σε ετήσια βάση άνοδο 8%.
Νέα, αυξημένη τιμή-στόχο δίνει για τη μετοχή της Mytilineos η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ σε νεότερη έκθεσή της.
Αναλυτικά, η νέα τιμή-στόχος ανέρχεται στα 48,50 ευρώ έναντι 44,50 ευρώ που έδινε η χρηματιστηριακή στις 8 Νοεμβρίου του 2023, υποδηλώνοντας 25% περιθώριο ανόδου, διατηρώντας τη σύσταση Outperform.
Η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει το EBITDA κατά 10% στα 1,1 δισ για το 2024 λόγω μεγαλύτερης συνεισφοράς του Αλουμινίου και μεγαλύτερης ανάπτυξης των ΑΠΕ, που θα υπερκεράσουν τις όποιες απώλειες από το φυσικό αέριο και τα θερμικά.
Η καθαρή κερδοφορία διατηρείται στα 670 εκατ που σημαίνει σε ετήσια βάση άνοδο 8%.
Η αναβάθμιση της αποτίμησης της μετοχής της εισηγμένης, οφείλεται σύμφωνα με την ανάλυση κυρίως στην άνοδο των ΑΠΕ, ιδιαίτερα στη σημαντική συμφωνία της εταιρείας για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών 2 GW στη ΝΑ Ευρώπη για λογαριασμό της ΔΕΗ.
Ταυτόχρονα, θετικό ρόλο έπαιξαν και οι βελτιωμένες εκτιμήσεις για τον τομέα του αλουμινίου λόγω των αισιόδοξων προοπτικών ζήτησης και το ανταγωνιστικό κόστος.

Πάνω από τα 45 ευρώ

Με το νέο αυτό report, η Πειραιώς πλέον εντάσσεται στην ομάδα των αναλυτών που δίνουν στη Mytilineos τιμή - στόχο άνω των 45 ευρώ, μαζί με τις Morgan Stanley, Citi, NBG, Eurobank, EUROXX, Optima, EDISON και Pantelakis.
Για το τρέχον έτος, η χρηματιστηριακή προβλέπει καθαρά κέρδη ύψους 671 εκατ. και EBITDA 1,098 εκατ. τα οποία αυξάνονται σημαντικά  στα 787 εκατ.  και 1,289 εκατ. αντίστοιχα το 2026, προσβλέποντας σε μία σταθερή ανάπτυξη της κερδοφορίας της εταιρείας από εδώ και στο εξής, της τάξης άνω του 7% ετησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης