Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Ισπανού ΥΠΕΞ για την Παλαιστίνη - «Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε τον Παλαιστινιακό λαό σε αιώνια προσφυγιά»

Παρέμβαση Ισπανού ΥΠΕΞ για την Παλαιστίνη - «Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε τον Παλαιστινιακό λαό σε αιώνια προσφυγιά»
«Η αναγνώριση σήμερα είναι για δικαιοσύνη για τον παλαιστινιακό λαό» τονίζει ο επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Jose Manuel Albares διαμηνύει ότι η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους συνιστά πράξη «δικαιοσύνης» για τον λαό της Παλαιστίνης.
«Αναγνωρίσαμε το κράτος της Παλαιστίνης ως πλήρες έθνος στη διεθνή κοινότητα – με όλα τα δικαιώματα του κράτους στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», τόνισε σχετικά σε συνέντευξή του στο Al Jazeera.
«Φυσικά, αυτό είναι το πρώτο βήμα. Στη συνέχεια, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος που θα περιλαμβάνει τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη υπό μια ενιαία Παλαιστινιακή Αρχή που θα έχει εδαφική συνέχεια και, επομένως, θα συνδέεται με έναν διάδρομο με έξοδο προς την θάλασσα και ένα λιμάνι στη Γάζα και την πρωτεύουσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ», διευκρίνισε ο επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας, αναφερόμενος στα εδάφη μιας νέας κρατικής ονότητας των Παλαιστινίων.
«Η αναγνώριση σήμερα είναι για δικαιοσύνη για τον παλαιστινιακό λαό. Δεν μπορούν να καταδικαστούν να είναι αιώνια πρόσφυγες», κατέληξε στο σχόλιο του, στον απόηχο της πλήρους αναγνώρισης της Παλαιστίνης από την ισπανική διπλωματία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης