Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φόβος και τρόμος: Η Ρωσία ρίχνει στο ουκρανικό μέτωπο τα robodrones «Depesha» και «Buggy», τα πρώτα επίγεια Drones Kamikaze στον κόσμο

Φόβος και τρόμος: Η Ρωσία ρίχνει στο ουκρανικό μέτωπο τα robodrones «Depesha» και «Buggy», τα πρώτα επίγεια Drones Kamikaze στον κόσμο
Tα Depesha και Buggy μπορούν να τοποθετήσουν νάρκες, να παραδώσουν γρήγορα και διακριτικά πυρομαχικά, καύσιμα και τρόφιμα,στην πρώτη γραμμή και ακόμη και να εκκενώσουν τραυματισμένους στρατιώτες.
Μια νέα εξέλιξη στην ρωσική πολεμική βιομηχανία έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στο μέτωπο: η Ρωσία δημιούργησε τα πρώτα επίγεια ρομπότ - drones καμικάζι στον κόσμο, με το όνομα «Depesha» και «Buggy».
Το ρομποτικό  μηχάνημα έχει σχεδιαστεί για να χτυπά εχθρικό ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, καθώς και οχυρώσεις, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου της Rostec State Corporation.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν drones FPV για διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις και σκοπούς επιτήρησης.
Αυτές οι συσκευές βοηθούν στη στόχευση παρέχοντας βίντεο σε πραγματικό χρόνο και βελτιωμένη επίγνωση της κατάστασης.
Προηγουμένως, τα drones FPV ήταν αποκλειστικά ιπτάμενα ελικόπτερα, αλλά τώρα η Ρωσία έχει αναπτύξει δύο μοναδικά επίγεια drone καμικάζι.
"Η High Precision Complexes Holding (μέρος της Rostec) έχει αναπτύξει τα πολυλειτουργικά συγκροτήματα ρομπότ Depesha και Buggy.
Το ρομπότ Depesha (μεταφράζεται ως «Αποστολή»), τοποθετημένο σε μια πλατφόρμα που παρακολουθείται και ελέγχεται από έναν χειριστή, χρησιμοποιώντας ένα joystick και ένα κράνος FPV.
Το ρομπότ Buggy διαθέτει τροχήλατη πλατφόρμα και ελέγχεται από ένα joystick και ένα tablet

Και τα δύο ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επίγεια drones καμικάζι για να επιτεθούν σε εχθρικούς στόχους πυροδοτώντας το ωφέλιμο φορτίο που μεταφέρει το ρομπότ στον στόχο.

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των μηχανών περιλαμβάνουν τη συμπαγή κατασκευή, την ευελιξία και το ωφέλιμο φορτίο.
Το Depesha έχει ωφέλιμο φορτίο 150 κιλών και το drone Buggy έχει 250 κιλά, καθιστώντας τους αξιόπιστους βοηθούς για στρατιώτες στην πρώτη γραμμή.
Διάφορες εκδόσεις των ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν το ανθρώπινο δυναμικό του εχθρού, οχυρώσεις όπως κουτιά χάπια, οχυρωμένα σημεία βολής και οχυρά.
Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να ξεπεραστούν και να καθαριστούν αμυντικά εμπόδια, όπως τα δόντια του δράκου, επιτρέποντας τη διέλευση τεθωρακισμένων οχημάτων.
Επιπλέον, αυτά τα ρομπότ μπορούν να βάζουν νάρκες.
Οι Depesha και Buggy μπορούν επίσης να παραδώσουν γρήγορα και διακριτικά τρόφιμα, πυρομαχικά και καύσιμα στην πρώτη γραμμή και ακόμη και να εκκενώσουν τραυματισμένους στρατιώτες.
Τα ρομπότ αυτή τη στιγμή υποβάλλονται σε εκτεταμένες δοκιμές στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης