Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νυχτερινό ρωσικό μπαράζ επιθέσεων κατά των ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία με 100 πυραύλους και drones

Νυχτερινό ρωσικό μπαράζ επιθέσεων κατά των ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία με 100 πυραύλους και drones
Στη διάρκεια της επίθεσης της νύχτας επλήγησαν θερμοηλεκτρικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας, διευκρίνισε στο Telegram η DTEK, η διαχειρίστρια του δικτύου, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Η Ρωσία εκτόξευσε περίπου 100 πυραύλους και drones εναντίον ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύκτας της Παρασκευής προς Σάββατο 1/6, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.
Σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, "ο εχθρός εκτόξευσε 53 πυραύλους διάφορων τύπων και 47 επιθετικά drones".
Πρόσθεσε εξάλλου ότι κατέρριψε 35 πυραύλους και 46 drones.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών, με αποτέλεσμα να προκαλούνται διακοπές ρεύματος, να επιβάλλονται περιορισμοί στη χρήση και το δίκτυο ηλεκτροδότησης να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Στη διάρκεια της επίθεσης της χθεσινής νύκτας επλήγησαν θερμοηλεκτρικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας, διευκρίνισε στο Telegram η DTEK, η διαχειρίστρια του δικτύου, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

"Ήταν μια ακόμη εξαιρετικά δύσκολη νύκτα για τον τομέα της ενέργειας στην Ουκρανία", πρόσθεσε η εταιρεία.
"Ο εχθρός έπληξε δύο από τα θερμοηλεκτρικά μας εργοστάσια.
Εξοπλισμοί υπέστησαν σοβαρές ζημιές".
Αυτή ήταν η έκτη μεγάλης κλίμακα επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι ρωσικές δυνάμεις από τον Μάρτιο εναντίον θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της DTEK, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία.
Ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας German Galuchenko διευκρίνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στοχοθέτησαν υποδομές σε πέντε επαρχίες: το Donetsk το Dnipropetrovsk το Kivorograd το Ivano - Frankivsk και τη Zaporizhia.

Το υπουργείο προειδοποίησε ότι είναι πιθανόν να επιβληθούν περιορισμοί στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα το βράδυ.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky εκτίμησε ότι η Μόσχα προσπαθεί "να εκμεταλλευθεί" την έλλειψη "αποφασιστικότητας" των βασικών, δυτικών συμμάχων της χώρας του και επανέλαβε το αίτημά του να δοθούν στο Κίεβο περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.
"Βασικός στόχος της Ρωσίας είναι να κανονικοποιήσει τον φόβο, να εκμεταλλευθεί την έλλειψη επαρκούς αντιαεροπορικής άμυνας και αποφασιστικότητας από τους εταίρους της Ουκρανίας", έγραψε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
"Πρόκειται για μια δοκιμασία της ανθρωπιάς και της αποφασιστικότητας του ελεύθερου κόσμου", τόνισε ο Zelensky.
"Είτε θα ενωθούμε απέναντι στο τεστ αυτό, είτε ο κόσμος θα βυθιστεί (…) σε ακόμη μεγαλύτερο χάος".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης