Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Βαρτζόπουλου με κλιμάκιο της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης - Τι συζητήθηκε

Συνάντηση Βαρτζόπουλου με κλιμάκιο της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης  - Τι συζητήθηκε
Ο Δ. Βαρτζόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο της συζήτησης για την κλιματική αλλαγή, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως οι επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων μπορούν να οδηγήσουν σε μια σειρά ψυχολογικών αντιδράσεων
Με κλιμάκιο της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης (APA) και της Ελληνοαμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης (HAPA) κατά την προγραμματισμένη τους επίσκεψη στην χώρα μας, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Υγείας, αρμόδιος για θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων, Δ.Βαρτζόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης, Φ. Κανδύλης, και οι κ.κ Β. Πόζιος και Γ. Καραμπουτάκης, ενημέρωσαν τον Υφυπουργό Υγείας για την έντονη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει η APA σε ζητήματα που συνδέονται με ψυχικές διαταραχές, ως απόρροια της αλλαγής του κλίματος και εν γένει της περιβαλλοντικής κρίσης.
Από την πλευρά του, ο κ. Βαρτζόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο της συζήτησης για την κλιματική αλλαγή, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως οι επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων μπορούν να οδηγήσουν σε μια σειρά ψυχολογικών αντιδράσεων, επιβλαβών για την υγεία και την ευημερία των πολιτών.
Σημειώνεται ότι απώτερος στόχος της επίσκεψης του κλιμακίου στην Ελλάδα είναι η παροχή τεχνογνωσίας στο πεδίο της ανταπόκρισης σε φυσικές περιβαλλοντικές καταστροφές και κρίσεις.
Περαιτέρω, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ψυχιατροδικαστική, με σκοπό την διερεύνηση συνεργασίας στον τομέα του εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης