Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Ταύρος» για τη μετοχή η Axia με τιμή στόχο στα 24,8 ευρώ, περιθώριο ανόδου 47% - Στα 20 ευρώ η πρόβλεψη της Euroxx

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Ταύρος» για τη μετοχή η Axia με τιμή στόχο στα 24,8 ευρώ, περιθώριο ανόδου 47% - Στα 20 ευρώ η πρόβλεψη της Euroxx
Η συμφωνία παρέχει ουσιαστική δύναμη στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για να προχωρήσει σε νέα, κερδοφόρα έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα
Στα 24,8 ευρώ -ένα ανοδικό περιθώριο 47% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Πέμπτης 20/6- ορίζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Axia, συστήνοντας στους επενδυτές «Buy» (Αγορά) στον απόηχο του deal των Τέρνα Ενεργειακή και Masdar. 
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η επίπτωση στον ισολογισμό μετά τη συμφωνία, η εταιρεία θα εμφανίσει 100 εκατ. ευρώ καθαρή ταμειακή θέση, ενώ ενσωματώνοντας τις παραχωρήσεις του ομίλου Εγνατίας Οδού και Αττικής Οδού, το καθαρό χρέος εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 4 δισ. ευρώ.
Η συμφωνία παρέχει ουσιαστική δύναμη στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για να προχωρήσει σε νέα, κερδοφόρα έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
«Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ήδη καλά τοποθετημένη στην αγορά (ο μεγαλύτερος όμιλος υποδομής στη χώρα), ενώ ο αγωγός έργων είναι σημαντικός. Μόνο για τα επόμενα χρόνια, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προβλέπει να συμμετάσχει σε έργα παραχώρησης (επεκτάσεις Αττικής Οδού, νέοι αυτοκινητόδρομοι, υδροηλεκτρικά έργα, κρατικά κτίρια), θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 8-10 δισ. ευρώ».
«Η εταιρεία οδεύει προς ΑΜΚ ύψους 2 δισ. ευρώ. Υποθέτοντας ότι ο όμιλος χρησιμοποιεί αυτό το ποσό για επέκταση και λαμβάνοντας υπόψη μια δομή 20% ίδια κεφάλαια - 80% χρέος, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα μπορούσε να διεκδικήσει έργα περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 8 δισ. ευρώ. Εφαρμόζοντας ένα περιθώριο 10% EBITDA σε αυτά τα έργα (λαμβάνοντας υπόψη τις αποδόσεις της Εγνατίας Οδού και της Αττικής Οδού), τα νέα έργα θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποφέρουν περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ επιπλέον EBITDA για τον όμιλο (EBITDA 2023: 585,5 εκατ. ευρώ)», σχολιάζει η Axia.
Από την πλευά της, η Euroxx θέτει τιμή-στόχο 20 ευρώ, με σύσταση Overweight (Αγορά).
Νωριτερα, η ΓΕΚ Τέρνα ανακοίνωσε τη συμφωνία πώλησης του μεριδίου της 36,59% στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στη Masdar προς 20 ευρώ ανά μετοχή, τιμή που αντιπροσωπεύει αποτίμηση ιδίων κεφαλαίων 2,4 δισεκ. ευρώ και εταιρική αξία 3,2 δισεκ. ευρώ.
Μετά τις ρυθμιστικές εγκρίσεις και την απόκτηση του 67% των μετοχών της ΤΕΝΕΡΓ, η Masdar θα προχωρήσει σε Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση για το υπόλοιπο των μετοχών της εταιρείας.
Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης i) την επιλογή της ΓΕΚ Τέρνα για απόκτηση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ii) την επιλογή Put Option της Masdar για την πώληση του 50% του έργου Αμφιλοχίας στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και iii) την επιλογή Call Option της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την απόκτηση 3,0 GW του δυναμικού της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (υπεράκτια αιολική, υδροηλεκτρική)
Καταγραφή_179.JPG

Καταγραφή2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης