Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα ρεκόρ και ράλι 3% στο χρηματιστήριο της Ινδίας μετά τη μεγάλη νίκη Modi

Νέα ρεκόρ και ράλι 3% στο χρηματιστήριο της Ινδίας μετά τη μεγάλη νίκη Modi
O πρωθυπουργός Narendra Modi και η συμμαχία του υπό την ηγεσία του κόμματος Bharatiya Janata εξασφάλισε μία σπάνια τρίτη συνεχόμενη θητεία στην εξουσία.
Οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ινδία σημείωσαν ενδοσυνεδριακά υψηλά ρεκόρ τη Δευτέρα, με τον δείκτη Nifty 50 και τον δείκτη BSE Sensex να σημειώνουν άνοδο άνω του 3%.
Και οι δύο δείκτες σημείωσαν νέα ρεκόρ και κατέγραψαν τα υψηλότερα ενδοσυνεδριακά κέρδη τους από την 1η Φεβρουαρίου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της LGEG.
Τα τοπικά exit polls κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προέβλεπαν ότι ο πρωθυπουργός Narendra Modi και η συμμαχία του υπό την ηγεσία του κόμματος Bharatiya Janata εξασφάλισε μία σπάνια τρίτη συνεχόμενη θητεία στην εξουσία.
Η Εθνική Δημοκρατική Συμμαχία υπό την ηγεσία του BJP αναμένεται να εξασφαλίσει περίπου 365 από τις 543 έδρες στην κάτω βουλή του ινδικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με την περίληψη των exit polls του τοπικού ειδησεογραφικού καναλιού NDTV.
Ωστόσο, τα τελικά αποτελέσματα, που αναμένονται την Τρίτη, μπορεί να αποκλίνουν από τις προβλέψεις των exit polls, σημειώνει το CNBC.
Με την επερχόμενη κυβέρνηση να αναμένεται να δώσει μεγάλη προτεραιότητα στην ανάπτυξη των υποδομών της Ινδίας, οι μετοχές των εταιρειών του ομίλου Adani αυξήθηκαν και λόγω των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης.

nifty.JPG
Τα Λιμάνια Adani σημείωσαν άνοδο άνω του 10% και η Adani Enterprises ενισχύθηκε κατά 7%.
Η Ambuja Cements, μία από τις κορυφαίες εταιρείες τσιμέντου της Ινδίας, κέρδισε επίσης σχεδόν 6%.
«Θα δούμε μια συνεχή ανάπτυξη υποδομών στη στέγαση, τις μεταφορές και στην ψηφιακή πλευρά», δήλωσε στο CNBC ο Malcolm Dorson, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου και επικεφαλής της στρατηγικής αναδυόμενων αγορών της Global X ETFs.
Οι μετοχές της State Bank of India ενισχύθηκαν κατά σχεδόν 10%, ενώ η ICICI Bank και η HDFC Bank κέρδισαν περισσότερο από 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης