Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεκτονικές αλλαγές - Η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στις BRICS - Ικανοποίηση Ρωσίας, τεράστιο το ενδιαφέρον

Τεκτονικές αλλαγές - Η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στις BRICS - Ικανοποίηση Ρωσίας, τεράστιο το ενδιαφέρον
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan δήλωσε ότι η Άγκυρα θα ήθελε να ενταχθεί στις BRICS
Τεκτονικές είναι οι αλλαγές στις γεωπολιτικές ισορροπίες του πλανήτη, με την Τουρκία να εκφράζει την πρόθεσή της για ένταξη στην ομάδα των BRICS, από τη στιγμή που πολλές χώρες αντιτίθενται στην είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Μόσχα χαιρετίζει την επιθυμία της Άγκυρας να ενταχθεί στις BRICS και η πρωτοβουλία αυτή θα συζητηθεί στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της ολοκλήρωσης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, όπως μεταδίδει το TASS.
«Όλοι μας προφανώς χαιρετίζουμε το αυξημένο ενδιαφέρον προς τα BRICS από τους γείτονές μας, συμπεριλαμβανομένων τόσο σημαντικών εταίρων όπως η Τουρκία. Προφανώς, το θέμα αυτού του ενδιαφέροντος θα είναι στην ημερήσια διάταξη της συνόδου κορυφής των BRICS, της οποίας θα προεδρεύει η Ρωσία και την οποία προετοιμάζουμε ενεργά", δήλωσε.

Τεράστιο ενδιαφέρον

Ο οργανισμός δύσκολα μπορεί να ικανοποιήσει πλήρως το ενδιαφέρον όλων των χωρών που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτόν, σημείωσε ο Peskov.
«Ωστόσο, οι BRICS ενδιαφέρονται να διατηρήσουν επαφές με όλα τα ενδιαφερόμενα κράτη, με διάφορες μορφές παραμονής σε επαφή που σχεδιάζονται τώρα για να γίνει αυτό. Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία.
Αλλά χαιρετίζουμε ένα τόσο ζωηρό ενδιαφέρον", τόνισε.

BRICS αντί για ... ΕΕ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan δήλωσε νωρίτερα ότι η Άγκυρα θα ήθελε να ενταχθεί στις BRICS, προσθέτοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί στην υπουργική σύνοδο της ομάδας στο Νίζνι Νόβγκοροντ.
Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, οπότε οι αρχές της χώρας εξετάζουν τις BRICS ως εναλλακτική πλατφόρμα ένταξης, σημείωσε.
Το Νίζνι Νόβγκοροντ θα φιλοξενήσει τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των BRICS στις 10-11 Ιουνίου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης