Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024 - Μητσοτάκης: Δεν πετύχαμε τον στόχο μας - Κασσελάκης: Τέλος το άλλοθι του 41% - ΠΑΣΟΚ: Δυναμώνουμε

Ευρωεκλογές 2024 - Μητσοτάκης: Δεν πετύχαμε τον στόχο μας - Κασσελάκης: Τέλος το άλλοθι του 41% - ΠΑΣΟΚ: Δυναμώνουμε
Την ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές αναγνώρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - Κάτι δεν πάει καλά στην Ευρώπη, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης
Την ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές του 2024 αναγνώρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις έγινε γνωστό το εκλογικό αποτέλεσμα.
«Ευχαριστώ από καρδιάς όλες τις ελληνίδες και όλους τους έλληνες που μας εμπιστεύτηκαν για ακόμη μία φορά.
Οι ευρωβουλευτές μας τα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στην αποστολή που τους περιμένει σε ένα ευρωκοινοβούλιο όπου δυστυχώς η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μία πραγματικότητα από την οποίο δεν εξαιρείται ούτε η πατρίδα μας.

Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών.
Γνωρίζαμε εξαρχής ότι αυτή η εκλογή θα ήταν πολύ δύσκολη πολίτες που μας στήριξαν το 23 ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν ίσως διαφορετικά αυτή τη μάχη προεκλογικά επίσης και παρά τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και για την θέση της πατρίδας μας σε αυτήν.
Σίγουρα υπήρξαν και πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα τους με κυριότερο την ακρίβεια σέβομαι αυτή την επιλογή τους είτε αυτή εκφράστηκε με μία πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας αποχή που δυσκολεύει την διεξαγωγή συμπερασμάτων είτε με την επιλογή μικρότερων σχημάτων αλλά κυρίως ακούω τη φωνή τους και την εντολή τους και την ακούω δυνατά σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο».

Κασσελάκης: Τελείωσε το άλλοθι του 41%

Τελείωσε το άλλοθι του 41% τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας πως το κόμμα του πέρασε από μεγάλη περιπέτεια με διασπάσεις και εκλογικές ήττα.
«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον αγώνα που έχετε δώσει αυτές τις εβδομάδες, αυτούς τους μήνες. Είμαστε ένα κόμμα
το οποίο έχει περάσει πάρα πολλά μετά δύο οδυνηρές ήττες πέρσι, περάσαμε από δύο διασπάσεις, από μία πορεία μεγάλης μεταβλητότητας μέχρι να φτάσουμε στο μόνο ευρωψηφοδέλτιο που επέλεξε η κοινωνία.
Πρέπει όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υπερήφανα για τον εαυτό τους. Εκεί που άλλοι με τεράστια χρέη και ύποπτα κονδύλια για διαφημίσεις, συμβούλους.
Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει. Αυτό είναι μία επιλογή του ελληνικού λαού», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε: Δεν έχω τύψεις για τίποτα, ο ελληνικός λαός που έχει δώσει ξεκάθαρα τον χρόνο να χτίσω κυβερνητική εναλλακτική πρόταση.
Ξέρω και συνειδητοποιώ τη σημασία της ευθύνης και ακριβώς αυτό θα κάνω.
Συνεχίζουμε, εκσυγχρονιζόμαστε, θα χτίσουμε κοιτίδες γνώσης και προσφοράς και θα εμπνεύσουμε τον κόσμο.

Ν. Ανδρουλάκης: Θα λάβω τις αναγκαίες πρωτοβουλίες διαλόγου με τις πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας

«Η πρωτοφανής αποχή και η άνοδος της ακροδεξιάς είναι τα δυο ισχυρά μηνύματα της κάλπης», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης στις δηλώσεις του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και προσέθεσε ότι η πλειοψηφία δεν συμμετείχε σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, που επηρεάζει άμεσα τις ζωές όλων μας.
Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι αποδείχθηκε πως μια μεγάλη μερίδα του κόσμου, νιώθει ότι το πολιτικό σύστημα του έχει γυρίσει την πλάτη και σήμερα γύρισε τη δική του.
«Ως νέος πολιτικός σε καμία περίπτωση δεν συμβιβάζομαι με μια τέτοια πολύ αρνητική εξέλιξη, και γι' αυτό θα αγωνιστώ ώστε η πολιτική να συγκινεί, να δίνει λύσεις, να γοητεύει και όχι να προκαλεί θυμηδία, απέχθεια ή νέα αδιέξοδα», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ταυτόχρονα μία ισχυρή στροφή στην ακροδεξιά και τον ανορθολογισμό, που πρέπει να μας προβληματίσει. Ιδιαίτερα την κυβέρνηση, που τα εξέθρεψε υποβαθμίζοντας συστηματικά το κράτος δικαίου, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία υπέστη «μία βαριά ήττα χάνοντας 14 μονάδες από τον πήχη των εθνικών εκλογών και 5 από εκείνον των ευρωεκλογών. Αποδοκιμάστηκε η περιφρόνηση που επιδεικνύει σε μεγάλα και ανοικτά κοινωνικά προβλήματα όπως είναι η στεγαστική κρίση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το κόστος ζωής. Τιμωρήθηκε η αλαζονεία, η ασυδοσία και η διαφθορά».

Κουτσούμπας: Καταγράφουμε ακόμα μία σημαντική άνοδο - Η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει πιο σταθερούς δεσμούς

«Ευχαριστούμε και χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και ψήφισαν σήμερα το κόμμα σε όλη τη χώρα.
Χαιρετίζουμε το λαό και τη νεολαία των μεγάλων αστικών κέντρων και ιδιαίτερα της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας της Αττικής που ανέδειξαν το ΚΚΕ ξανά τρίτη δύναμη με μεγάλη διαφορά»» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Συνολικά το ΚΚΕ καταγράφει μία ακόμα σημαντική άνοδο σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 και σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2023 όπως είχε τότε επίσης ανεβάσει τα ποσοστά του. Αυτό επιβεβαιώνει τους δεσμούς του ΚΚΕ με τις ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις και αποδεικνύει ότι η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει πιο σταθερούς δεσμούς που έχουν διαμορφωθεί και έχουν δοκιμαστεί σε σημαντικούς αγώνες που έχουν προηγηθεί στη συνεχή ασταμάτητη προσπάθεια μας για άμεση επικοινωνία, διάλογο, συζήτηση με το λαό με διάφορες μορφές όλες τις μέρες του χρόνου και όχι μόνο προεκλογικά μέσα στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές» πρόσθεσε.

Βελόπουλος: Γέννηση πατριωτικού πόλου, ο λαός μας εμπιστεύτηκε

«Παρά τον πόλεμο που δεχτήκαμε ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε.
Καλούμε λοιπόν όλους τους έλληνες πατριώτες να συστρατευτούν με την Ελληνική Λύση για να υπάρξει πραγματική πατριωτική διακυβέρνηση του τόπου. Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους και όλες, ευχαριστούμε όλο τον κόσμο» τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος, σε δηλώσεις του.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έκανε λόγο για τη γέννηση ενός μεγάλου πατριωτικού πόλου στο πολιτικό φάσμα της χώρας.

Κωνσταντοπούλου: Δώσαμε Ζωή και στην Ευρωβουλή

Την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εξέφρασε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τόνισε: «Δώσαμε Ζωή και στην Ευρωβουλή… Για πρώτη φορά η Πλεύση Ελευθερίας εκπροσωπείται στο Ευρωκοινοβούλιο, για πρώτη φορά θα υπάρχει ευρωβουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας που θα “χτίσει” ένα διαφορετικό παράδειγμα-υπόδειγμα, τέτοιο που θα θελήσουν πολλοί να μιμηθούν.
Η Πλεύση Ελευθερίας είναι εκείνο το κίνημα που βαδίζει στέρεα, με αλήθεια, με πάρα πολύ δουλειά, με πάρα πολύ επιμονή, στη δουλειά, είμαστε αυτό το πεισματάρικο κίνημα που ήρθε για να μείνει και για να μεγαλώσει».
Η κ. Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε όλες και όλους που εμπιστεύτηκαν το κόμμα της και υποσχέθηκε ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα παραμείνει πιστή στην εντολή τους, επισημαίνοντας: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή σας και η υπεράσπισή σας. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε προοπτική και ελπίδα. Θα συνεχίσουνε να εργαζόμαστε σκληρά, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αδύνατα με αισιοδοξία αλλά όχι με ακρότητα και αυτό το οποίο βγαίνει ως μήνυμα μας σήμερα, απόψε και από αύριο είναι ότι η Πλεύση Ελευθερίας δυναμώνει, είναι ότι οι πολίτες την εμπιστεύονται».

Νατσιός: Η Νίκη ανεβαίνει σιγά - σιγά και με δυναμισμό

Στην άνοδο των ποσοστών του κόμματός του στάθηκε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός.
«Αυξήσαμε τα ποσοστά μας σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Θα συνεχίσουμε με σθένος, με συνέπεια και με σοβαρότητα, να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια του ελληνικού λαού, όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα αλλά, από αύριο, και μέσα στην Ευρώπη και θέλω να στηλιτεύσω κάτι το οποίο μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Έχουμε μια τεράστια αποχή, πάνω από 60%. Είναι μια τεράστια αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία ουσιαστικά, εμμέσως πλην σαφώς, υποδαύλιζε αυτή την αποχή», ανέφερε ο κ. Νατσιός.
«Η Νίκη ανεβαίνει σιγά-σιγά και με δυναμισμό.
Πιστεύουμε πως στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση τα ποσοστά μας θα είναι πολύ υψηλότερα.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που μας έδειξαν εμπιστοσύνη και να ευχαριστήσω τα χιλιάδες μέλη της Νίκης που αόκνως και με φιλότιμο στήριξαν την προσπάθειά μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νίκης.

Λατινοπούλου: Η Φωνή Λογικής ήρθε για να μείνει

Στις δηλώσεις που έκανε η Αφροδίτη Λατινοπούλου για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών είπε τα εξής: «Με στενοχωρεί πολύ το γεγονός της μεγάλης αποχής. Δυστυχώς, το παλαιό πολιτικό σύστημα έχει χάσει την αξιοπιστία του. Είμαστε εδώ όμως δυνατοί.
Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Και σε όσους λένε ότι επικρατεί, δυστυχώς, η δήθεν ακροδεξιά στην Ευρώπη, εμείς λέμε ότι δεν επικρατεί καμία ακροδεξιά. Επιτέλους, θα επικρατήσει είναι η λογική και η άνοδος της λογικής.
«Σήμερα, η “Φωνή Λογικής” έκανε το πρώτο μεγάλο και σημαντικότερο βήμα. Ήρθε εδώ για να μείνει. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες που μας εμπιστεύτηκαν. Είμαστε εδώ και θα δώσουμε έναν μεγάλο και τίμιο αγώνα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης