Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόεδρος Ελβετίας: «Aδιανόητη» ειρηνευτική διαδικασία χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, επιθυμούμε διαρκή λύση

Πρόεδρος Ελβετίας:  «Aδιανόητη» ειρηνευτική διαδικασία χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, επιθυμούμε διαρκή λύση
Η Ουκρανία ελπίζει να διαμορφώσει ένα νέο κοινό σχέδιο ειρήνης με βάση την ειρηνευτική φόρμουλα 10 σημείων του Zelensky , αλλά είναι ανοιχτή σε όλες τις απόψεις από άλλες χώρες, δήλωσε το γραφείο του Ουκρανού προέδρου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής
Η Ρωσία πρέπει να εμπλακεί στην ειρηνευτική διαδικασία με την Ουκρανία, δήλωσε η Ελβετή Πρόεδρος Viola Amherd στην παγκόσμια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής της Ουκρανίας στην Ελβετία στις 15 Ιουνίου.
Απευθυνόμενη στο ακροατήριο στη σύνοδο ολομέλειας, η Amherd δήλωσε ότι ήταν «αδιανόητο» να μην συμπεριληφθεί η Ρωσία στην ειρηνευτική διαδικασία, καθώς «μια διαρκής λύση πρέπει να περιλαμβάνει και τα δύο μέρη». 
Τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα μπορεί να βοηθήσει να ανοίξει ο δρόμος προς την ειρήνη «ακόμη και σε τομείς που είναι δύσκολοι» και θα συζητήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να συμπεριληφθεί η Ρωσία στη διαδικασία.
Η σύνοδος κορυφής για την ειρήνη, που πραγματοποιήθηκε στο θέρετρο Burgenstock, περιλαμβάνει εκπροσώπους από περίπου 100 χώρες.
Στόχος είναι να συζητηθεί ένας πιθανός τρόπος προς την ειρήνη και άλλες βασικές ανησυχίες που σχετίζονται με τον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Η Ρωσία δεν προσκλήθηκε.

Η Ουκρανία ελπίζει να διαμορφώσει ένα νέο κοινό σχέδιο ειρήνης με βάση την ειρηνευτική φόρμουλα 10 σημείων του Zelensky , αλλά είναι ανοιχτή σε όλες τις απόψεις από άλλες χώρες, δήλωσε το γραφείο του Ουκρανού προέδρου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.
Ο Amherd σημείωσε τρεις τομείς που θα συζητηθούν σε ομάδες εργασίας στη σύνοδο κορυφής: η πυρηνική ασφάλεια, η επισιτιστική ασφάλεια και η ανθρωπιστική πτυχή του πολέμου.
«Οι πιο σημαντικοί μας στόχοι για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι να εμπνεύσουμε μια διαδικασία που οδηγεί σε ένα πλαίσιο για μια συνολική, δίκαιη και διαρκή ειρήνη για την Ουκρανία με βάση το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη του ΟΗΕ», είπε.
Μιλώντας μια μέρα πριν από τη σύνοδο κορυφής, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin έθεσε τους δικούς του όρους για ειρηνευτικές συνομιλίες, δηλαδή την πλήρη αποχώρηση της Ουκρανίας από τις περιφέρειες Donetsk, Luhansk, Kherson, και Zaporizhzhia συμπεριλαμβανομένων των εδαφών που κατέχει αυτή τη στιγμή η Ουκρανία.
Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky απέρριψε αυτούς τους όρους, συγκρίνοντάς τους με την εισβολή του Αδόλφου Χίτλερ στην Τσεχοσλοβακία το διάστημα 1938-1939.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης